Η Καβάλα τιμά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου κατά των Άγγλων 1955-1959

Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Σπύρος Μιλτιάδης

Την επέτειο της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου κατά των Άγγλων 1955-1959 θα τιμήσει την Κυριακή 14 Απριλίου η Καβάλα, με μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης καθώς και εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Κυπριακού τραγουδιού στον αγώνα της Ε.ΟΚ.Α 1955-59» στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του διοικητηρίου. Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Σπύρος Μιλτιάδης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εορτασμών της επετείου το πρωί της Κυριακής (9/4) περιλαμβάνει τα εξής:

10:00:Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου κατά των Άγγλων 1955-1959, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Θόδωρος Τζατζάρης, Ταξίαρχος ε.α., Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα Καβάλας και Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας.

12:20: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και τις τοπικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, με μέριμνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

21:00: Εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Κυπριακού τραγουδιού στον αγώνα της Ε.ΟΚ.Α 1955-59» στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.