Νά γιατί τα παιδιά είναι οι καλύτεροι «σύμμαχοι» των αδέσποτων [φωτογραφίες]

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης πέρασαν τα μηνύματά τους για τους τετράποδους φίλους τους σε μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και... γαβγίσματα

Όταν οι ενήλικες δεν ξέρουν τι θα πει σεβασμός στα ζώα, έρχονται οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης για να τους διδάξουν τα αυτονόητα…

Αυτό έπραξαν τα μικρά παιδιά την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης στο πλαίσιο της δράσης «Αδέσποτα Ζώα: Μη με φοβάσαι… Βοήθησέ με-Μαθαίνω, Ενημερώνω και Δρω».

Με έναν παραστατικό και πολύ πετυχημένο τρόπο τα παιδιά πέρασαν τα μηνύματά τους για τους τετράποδους φίλους με χαρά, διασκέδαση, αλλά και πολύ συγκίνηση σε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τραγούδησαν, χόρεψαν, παρουσίασαν τα δικαιώματα των ζώων, τη σχετική νομοθεσία και βραβεύτηκαν με το βραβείο βοηθού αδέσποτου ζώου.

Την εκδήλωση έκλεισαν εθελοντές φιλόζωοι φέρνοντας ζώα τα οποία φιλοξενούνται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του δήμου Νέστου.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης είναι η Μελίνα Λεοκάτα και για το 4ο Δημοτικό Σχολείο ο Θανάσης Τσολούφης.

*Φωτογραφίες: Αλφρέντο Καμπάκος