Πλέκοντας βρεφικές κουβέρτες για το Ηλιτόμηνον [Φωτογραφίες]

Οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων δίπλα στα πρόωρα νεογνά που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Το τμήμα πλεκτικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2019. Δημιουργήθηκε από κυρίες που είναι  μέλη του συλλόγου με υπεύθυνη του τμήματος την πρόεδρο Βασιλική Σογαντζή. Η κάθε μία κατέθεσε τις γνώσεις της πάνω στο πλέξιμο και όλες μαζί αποφάσισαν να τις μεταδώσουν σε αρχάριες και μη.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς πήραν την απόφαση να φτιάξουν βρεφικές κουβέρτες τις οποίες θα αποστείλουν στο Ηλιτόμηνον με σκοπό να διοχετευθούν σε πρόωρα νεογνά που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ).  Οι μαθήτριες του τμήματος ανέλαβαν τα έξοδα των νημάτων η κάθε μια ξεχωριστά και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι κουβερτούλες ετοιμάστηκαν.

Το Ηλιτόμηνον ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων γονέων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το EFCNI, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών. Διοργανώνει και υποστηρίζει κοινωνικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προώθηση και επίλυση των ιατρικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά.

 

Οι πρόωρες γεννήσεις είναι κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους  γιατί αφορά την επιβίωση και την υγεία των παιδιών. Κάθε φορά που γεννιέται ένα παιδί, γεννιέται και μια ελπίδα.

Κι αυτή την ελπίδα πρέπει και θέλουμε να την κρατήσουμε ζωντανή και δυνατή.