Με «ντου» από Αστυνομία και Υγειονομικό ξεκίνησε (;) το Park Food Festival [φωτογραφίες]

«Απειλές» για κατάσχεση προϊόντων αλλά και επιβολή «τσουχτερών» προστίμων στους εμπόρους - «Ένταση» αλλά και διχογνωμίες μεταξύ των υπηρεσιών, διοργανωτών και συμμετεχόντων

Κλιμάκιο του Υγειονομικού, της Δημοτικής Αστυνομίας και ισχυρή (!!!) αστυνομική δύναμη έδωσαν το «παρών» στο πάρκο Φαλήρου από τις 18:00 περίπου το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2019, λίγο πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2ο Park Food Festival, με σκοπό να «ξεσκονίσουν» τα περίπτερα των συμμετεχόντων επιχειρήσεων.




Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει εάν το φεστιβάλ δύναται να πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι νομικοί, διοργανωτές, επιχειρηματίες αλλά και αιρετοί φαίνονται να είναι «χαμένοι στη μετάφραση» των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία μιας τέτοιας υπαίθριας διοργάνωσης.

Το Υγειονομικό πραγματοποίησε εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα περίπτερα και αφού κατέγραψε 1-2 μικροπαραβάσεις, αποχώρησε.

Η Δημοτική Αστυνομία προσήλθε στο πάρκο Φαλήρου με σκοπό αφενός να ζητήσει μια ειδική άδεια από τον κάθε έμπορο ξεχωριστά, άδεια που δεν κατείχε όμως κανείς αφού ουδέποτε ζητήθηκε, όπως ισχυρίζονται οι διοργανωτές και αφετέρου να κατασχέσει τα εμπορεύματα, βασιζόμενη σε μια διάταξη που αφορά στη διάθεση «απομημιτικών προϊόντων».

Λίγο μετά τις 19:00 και ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, αρκετός κόσμος έχει ξεκινήσει να επισκέπεται το πάρκο Φαλήρου, με μερικούς έμπορους να πουλάνε ήδη τα προϊόντα τους, με τα περισσότερα περίπτερα ωστόσο να παραμένουν κλειστά και τους εμπόρους να τελούν σε στάση αναμονής.

«Παρών» από την πρώτη στιγμή στον χώρο είναι και ο νέος Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες να συγκεράσει τις απόψεις, να ξεπεραστούν οι όποιες διχογνωμίες και να πραγματοποιηθεί κανονικά, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο Νόμος, το φεστιβάλ.

Ως «λύση» προτάθηκε ακόμη και η ετεροχρονισμένη έκδοση της σχετικής άδειας από τη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ξεκάθαρο εάν γίνεται. Σε αντίθετη περίπτωση, οι έμποροι-επιχειρηματίες που συμμετέχουν βρίσκονται αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο που αγγίζει ή και ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ.