Ευαγγελία Κασάπη: Πρώτευσε στις Πανελλαδικές, ξεχωρίζει στις τέχνες

Η Καβαλιώτισσα μαθήτρια πέρασε πρώτη στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, έχοντας και εξαιρετικές επιδόσεις στο βιολί και το μπαλέτο

Για την Ευαγγελία Κασάπη η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν το επιστέγασμα των μεγάλων προσπαθειών που κατέβαλε όλα τα προηγούμενα χρόνια, μιας και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήθελε! Όχι μόνο εισήχθη στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, αλλά τα κατάφερε ως πρώτη με 22.506 μόρια (μαζί με την εξέταση στο σχέδιο)! Το διάβασμα όμως δεν ήταν η αποκλειστική της ενασχόληση, αφού η νεαρή Καβαλιώτισσα μαθήτρια και πλέον φοιτήτρια έχει και άλλα ενδιαφέροντα, αφού ασχολείται (σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο) με το μπαλέτο και το βιολί, στο οποίο θέλει να πάρει δίπλωμα.

Μιλώντας στο thesstoday.gr και απαντώντας στην ερώτηση για το πως ένιωσε όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, δήλωσε υπερήφανη για τον εαυτό της και χαρούμενη που τα όνειρα της θα πραγματοποιηθούν. Παράλληλα τόνισε ότι «αισθάνομαι ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μου αλλά για αυτό το σκοπό έπρεπε να θυσιάσω κάποια πράγματα. Ισχύει η κοινότυπη φράση ότι χρειάζεται πρόγραμμα αλλά χρειάζεται πρόγραμμα με μέτρο. Να συνδυάζει τόσο την ξεκούραση όσο και το διάβασμα. Γενικά πάντως πιστεύω πως το διάβασμα είναι μια διαδικασία που πρέπει να ξεκινάει ήδη από τα πρώτα χρόνια της σχολικής μας πορείας. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Σε ότι αφορά την πρωτιά στην κατάταξη εισαγωγής στην σχολή είπε «το είχαμε στο μυαλό μας ως ενδεχόμενο να συμβεί. Σίγουρα ήταν και θέμα συγκυριών. Είναι ένα επιπλέον δώρο που μας έκανε όλους πολύ χαρούμενους».

Το να γίνει αρχιτέκτονας αποτελούσε από παιδική ηλικία ένα «όνειρο» για την Ευαγγελία, γιατί είναι ένα αντικείμενο που συμπεριλαμβάνει την τέχνη, την οποία λατρεύει. «Πάντα το είχα στο μυαλό μου επειδή από μικρή ασχολούμαι με τις τέχνες αλλά είχα παράλληλα και καλές επιδόσεις στο σχολείο. Θεωρώ πως η αρχιτεκτονική συνδυάζει επιστήμη με τέχνη και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Πιστεύω πως στην αρχιτεκτονική μπορώ να καλλιεργήσω και τις δυο πτυχές του εαυτού μου».

Αναφερόμενη επίσης στις δύο άλλες μεγάλες «αγάπες», το βιολί και το μπαλέτο, και για το αν σκοπεύει να συνεχίσει να τις «υπηρετεί» και ως φοιτήτρια, η Ευαγγελία ξεκαθάρισε. «Η αλήθεια ότι αναγκάστηκα να σταματήσω την ενασχόλησή μου με τις δυο αυτές τέχνες φέτος. Μέχρι και τα προηγούμενα χρόνια ασχολούμουν ημιεπαγγελματικά και με τα δύο. Θεωρώ πως οι τέχνες βοηθούν στην ολοκλήρωση μιας προσωπικότητας και στην καλλιέργεια αξιών και ικανοτήτων. Όλα αυτά συντελούν και στην επιτυχία σε οποιοδήποτε τομέα. Οπότε θεωρώ πως συνέβαλαν στην πρωτιά μου και στην αρχιτεκτονική. Εννοείται πως θα τα συνεχίσω γιατί μου έλειψαν πολύ φέτος. Θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω παράλληλα με τη σχολή. Στο βιολί θα επιχειρήσω να πάρω το δίπλωμα γιατί έχω φτάσει σε αρκετά υψηλή τάξη, την τρίτη ανωτέρα».

Τέλος απαντώντας στην ερώτηση για το πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε δέκα χρόνια από σήμερα, δήλωσε ότι «¨θα ήθελα να είμαι μια καταξιωμένη αρχιτέκτονας που κάνει έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χωρίς να εγκαταλείψω φυσικά τη χώρα μου. Ελπίζω πως αν καταφέρω να πάρω δίπλωμα στο βιολί θα κάνω συναυλίες αλλά και παραστάσεις με το χορό. Θα ήθελα να χτίσω μια όπερα για να στεγάζει τις τέχνες που αγαπώ τόσο πολύ».

Πηγή: www.thesstoday.gr