Εκατοντάδες Καβαλιώτες έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών [φωτογραφίες]

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία στη δράση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» και υποστήριξαν ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, το Alpha Media Group και η εφημερίδα «Νέα Εγνατία»

Οι κάτοικοι της Καβάλας άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά στο «Όραμα Ελπίδας». Οι Καβαλιώτες ανταποκρίθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό σε αυτό το κάλεσμα δηλώνοντας εθελοντές δότες μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 6ου Kavala Night City Run (δείτε φωτογραφίες από τον νυχτερινό αγώνα δρόμου εδώ και εδώ).






Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η σύντομη ανακοίνωση του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»: «Οι κάτοικοι της Καβάλας άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ! Με τη βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, εθελοντών, των τοπικών ΜΜΕ και ιδιαίτερα της Alpha Media Group και της «ΝΕ» του κ. Τσίγκα, στα πλαίσια του Kavala Night City Run, πραγματοποιείται μια μεγαλειώδης προσέλευση εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

»Οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες δείχνουν μεγάλη ευαισθησία και ήδη έχουν προσφέρει στον Σύλλογό μας έναν μεγάλο αριθμό νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε όλους σήμερα έως τις 22:00, στην κεντρική πλατεία της Καβάλας».

Με την αρωγή του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας εκατοντάδες πολίτες, με αποκορύφωμα τις ώρες διεξαγωγής του 6ου Kavala Night City Run, έσπευσαν να δώσουν το δικό τους δείγμα, θέτοντας τον εαυτό τους στη διάθεση του Συλλόγου για την εύρεση πιθανών δοτών μυελού των οστών.

Όσο για την ανταπόκριση των Καβαλιωτών στην εν λόγω πρωτοβουλία, ο αριθμός τα λέει όλα: 298 άνθρωποι έδειξαν τον βαθμό ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στον καρκίνο.