Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ: Στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ για την διατήρηση του αυτοδιοίκητου του

Ανακοίνωση κατά της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης για το Κέντρο

Την αμέριστη συμπαράσταση της στο ΚΕΘΕΑ και στον αγώνα που κάνει να διατηρήσει τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του , εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης ουσιαστικά καταργεί το χαρακτήρα και υπονομεύει τη δράση του Κέντρου και καλεί όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν μια αντιναρκωτική πολιτική με προμετωπίδα την Πρόληψη, τη «στεγνή» θεραπεία, την κοινωνική επανένταξη των χρηστών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

«Ορθώνουμε την αντίδρασή μας στην επιδίωξη της κυβέρνησης που που ουσιαστικά καταργεί το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ»

«Ως Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα μέλη, το θεραπευτικό προσωπικό και τους συλλόγους οικογένειας ενός φορέα, που εδώ και 4 δεκαετίες δίνει πίσω τη ζωή σε ανθρώπους-σκιές εντάσσοντάς τους στην κοινωνική ζωή και δράση.

Η δομή λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ είναι άμεσα συνδεδεμένη με το θεραπευτικό του μοντέλο, με τη φιλοσοφία των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων που στηρίζονται στις αρχές της ενεργούς συμμετοχής, της προσφοράς, της συλλογικότητας με στόχο να διαμορφώνονται άνθρωποι που αποτινάζοντας την σκλαβιά της εξάρτησης θα αποκτούν ανεξάρτητη φωνή και άποψη.

Ορθώνουμε την αντίδρασή μας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που ουσιαστικά καταργεί το χαρακτήρα και υπονομεύει τη δράση του ΚΕΘΕΑ.

Οι κυβερνητικές πολιτικές έως σήμερα σταθερά και μεθοδικά υποβαθμίζουν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα και τις δομές πρόληψης, αφήνοντάς τα υποχρηματοδοτούμενα και υποστελεχωμένα, εφαρμόζοντας πλήρως την πολιτική «μείωσης της βλάβης» της ΕΕ που εκτιμά την ανθρώπινη ζωή με κριτήρια κόστους – οφέλους. Έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς νόμων που έχουν ανοίξει το δρόμο για την παράδοση της απεξάρτησης σε ιδιώτες και ΜΚΟ.

Το χτύπημα της απεξάρτησης ανοίγει το δρόμο για τη συμφιλίωση της κοινωνίας με το φαινόμενο των ναρκωτικών. Είναι η άλλη όψη της ασύστολης προπαγάνδας αθώωσης ουσιών (π.χ. κάνναβη) και της ίδρυσης “χώρων εποπτευόμενης χρήσης” που νομιμοποιούν τη χρήση και το εμπόριο ναρκωτικών.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν μια αντιναρκωτική πολιτική με προμετωπίδα την Πρόληψη, τη «στεγνή» θεραπεία, την κοινωνική επανένταξη των χρηστών».