Λήξη συναγερμού για το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης το οποίο διενήργησε το Ινστιτούτο Παστέρ στον 62χρονο άνδρα ο οποίος εμφάνισε τα ύποπτα συμπτώματα ήταν αρνητικό

Λήξη συναγερμού για το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ), καθώς το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης το οποίο διενήργησε το Ινστιτούτο Παστέρ σε άνδρα ήταν αρνητικό.

Ο 62χρονος άνδρας ελληνικής καταγωγής, ο οποίος είχε ταξιδέψει προσφάτως στην πόλη Ουχάν της Κίνας, είχε μπει σε καραντίνα και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Ο ασθενής εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2020 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αμέσως ελήφθη δείγμα, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ έγιναν γνωστά στη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση το δείγμα ήταν αρνητικό στον κορωνοϊό, γεγονός που σημαίνει ότι ο άνδρας δεν νοσεί από τον φονικό ιό και πιθανότατα υποφέρει από γρίπη.