Τουρκία: Απελευθερώνεται ο Osman Kavala!

Το Δικαστήριο απάλλαξε 9 από τους 16 κατηγορούμενους για το «Κίνημα του Γκεζί» - Δικαίωση για τον «Καβαλιώτη» επιχειρηματία-ακτιβιστή

Δυόμιση χρόνια μετά τη σύλληψη και φυλάκισή του, ο επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ακτιβιστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Osman Kavala πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ανεξάρτητου τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DuvaR.

Ο Kavala κρατείτo στη φυλακή του Σίλιβρι κοντά στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορούμενος από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι χρηματοδότησε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις την άνοιξης του 2013, οι οποίες είναι επίσης γνωστές με την ονομασία «κίνημα του Γκεζί».

Κατηγορείτο επίσης από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο ότι συνδέεται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές.




Όπως αναφέρει το DuvaR, το Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε, στις 18 Φεβρουαρίου 2020, να απαλλάξει από τις κατηγορίες τους 9 από τους 16 βασικούς «υπόπτους» για την υποκίνηση του «Κινήματος Γκεζί», ανάμεσα σε αυτούς και τον Osman Kavala.