O Stephen Saunders «στήνει» ταινία στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δράμας!

O Βρετανός σκηνοθέτης και παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Bristol Scout: Rebuilding History», αλλά και «παιδί» του Kavala AirSea Show επέλεξε τον σιδηροδρομικό σταθμό της γειτονικής πόλης για ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της νέας του ταινίας

Το καλοκαίρι του 2019 η «οικογένεια» του Kavala AirSea Show, ήτοι μέλη της ομάδας του Bristol Scout 1264, κινηματογραφιστές και ιστορικοί ερευνητές από την Αγγλία, βρέθηκαν στην Καβάλα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, προσκεκλημένοι της Αεροπορικής Λέσχης Μωραϊτίνης Αριστείδης (ΑΛΜΑ) και του επικεφαλής της και διευθυντή του Kavala AirSea Show, Σμηνάρχου (Ι) ε.α. Παναγιώτη Γεωργιάδη, των βοηθών-συνεργατών, καθώς και του ιστορικού ερευνητή, καθηγητή Πασχάλη Παλαβούζη.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Βρετανός σκηνοθέτης και παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Bristol Scout: Rebuilding History» Stephen Saunders (διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο KAVALA POST το 2017 κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ στην Καβάλα και εδώ για το ντοκιμαντέρ) ο οποίος «εκμεταλλεύτηκε» την παρουσία του στην περιοχή, κάνοντας ένα άτυπο ρεπεράζ σε σημεία τα οποία παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Το αποτέλεσμα ήταν η ASA Productions, ως εκπρόσωπός της, να επιλέξει τον σιδηροδρομικό σταθμό της Δράμας για να γυρίσει ένα μεγάλο μέρος από τη νέα του ταινία η οποία είναι στα σκαριά.

Το σενάριο βασίζεται στις αληθινές ιστορίες των κρατουμένων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια τη μετακίνησής τους από τα στρατόπεδα της ανατολικής Γερμανίας σε εκείνα της δυτικής, ιστορίες οι οποίες αναφέρθηκαν κατά την παραγωγή του ντοκιμαντέρ “The Long March To Freedom”, αλλά και σε μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στα μυθιστορήματα του Alan McDermott, καθώς και σε ένα θρίλερ με βάση το μυθιστόρημα RUN and HIDE από τον Alan McDermott.

Το στόρι έχει ως εξής: Ένας πράκτορας της CIA, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη δίωξη των «κακών», τελικά γίνεται εκείνος ο κυνηγημένος και ξέρει ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να τον σκοτώσουν. Αφού ο αδελφός της σκοτώθηκε σε μια στημένη αυτοκτονία, συνεργάζεται με έναν πρώην στρατιώτη. Μαζί είναι αποφασισμένοι να αποκαλύψουν γιατί τα μέλη της ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες και πρέπει να κάνουν μια επιλογή: να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν.

Λεπτομέρειες για την ταινία θα ανακοινωθούν από την ASA Productions και τον Stephen Saunders το επόμενο διάστημα και όπως και να έχει, θα φέρει τη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας στο διεθνές κινηματογραφικό -και όχι μόνον- προσκήνιο.