Άρχισαν οι εργασίες για τα πλευρικά διόδια στη Μουσθένη. Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας διάρκειας 3 μηνών

Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας για τα μέτρα που θα ισχύσουν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Την προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας στον Α/Κ Μουσθένης της Εγνατίας Οδού, λόγω κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας. Τα έργα αυτά που θα διαρκέσουν για 3 μήνες, άρχισαν την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι εργασίες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, ως εξής:

α) Στον κλάδο Α2 από Μουσθένη προς Θεσσαλονίκη:

Α’ Φάση
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Α’ Φάσης θα τοποθετηθεί κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση για την εκτέλεση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από το ελεύθερο τμήμα της οδού με ελάχιστο πλάτος 3,5 μέτρα.

Β’ Φάση
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Β’ Φάσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης των νέων αριστερών (κατά τη φορά της κίνησης) ερεισμάτων και την εγκατάσταση των προβλεπόμενων μόνιμων στηθαίων ασφαλείας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, με ελάχιστο πλάτος 4,5 μέτρα.

β) Στον κλάδο Β1 από Θεσσαλονίκη προς Μουσθένη:

Α’ Φάση
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Α’ Φάσης θα διαμορφωθεί ένας νέος διάδρομος κυκλοφορίας επί του υφιστάμενου οδοστρώματος, που θα επιτρέπει μέσω της κατάλληλης εργοταξιακής (οριζόντιας και κατακόρυφης) σήμανσης, τη διεξαγωγή της κίνησης από Θεσσαλονίκη προς Μουσθένη, με ταυτόχρονη εκτέλεση των εργασιών. Η κίνηση των οχημάτων στη φάση αυτή θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας με ελάχιστο πλάτος 4,5 μέτρων.

Β’ Φάση
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Β’ Φάσης με την κατασκευή από την προηγούμενη φάση του νέου προσωρινού οδοστρώματος, θα είναι δυνατή η απρόσκοπτη διεξαγωγή της κίνησης από Θεσσαλονίκη προς Μουσθένη και η ταυτόχρονη κατασκευή του πλευρικού σταθμού διοδίων. Η κίνηση των οχημάτων στη φάση αυτή θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας με ελάχιστο πλάτος 4,5 μέτρων.

-Στις δύο ανωτέρω φάσεις, κατά την σκυροδέτηση των νέων οδοστρωμάτων αρχή και το τέλος αυτών), η κυκλοφορία των οχημάτων δύναται να διεξαχθεί, με μικρής διάρκειας πλήρη αποκλεισμό του κλάδου και την ρύθμιση της κυκλοφορίας, εκ περιτροπής με χρήση σημαιοφόρων.

2.- Οι εν λόγω εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός αν αυτό επιβάλλεται για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, μόνο κατόπιν σχετικής έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

– Δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (από 28-02-2020 έως 02-03-2020), της 25ης Μαρτίου (από 24-03-2020 έως 25-03-2020) και από Μ. Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα (από 16-04-2020έως 20-04-2020), λόγω αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων.