Κώστας Αντωνιάδης: Η βούληση για το Kavala AirSea Show και οι αιχμές

Σε ποιους αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας με τη δήλωσή του ότι «όταν έρθει η ώρα του show θα σφυρίζουν αδιάφορα»

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη σύσκεψη-συνάντηση όλων των εμπλεκομένων άμεσα ή έμμεσα με τη διοργάνωση Kavala AirSea Show, προκειμένου να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης ώστε να γίνει το καλοκαίρι το show χωρίς να υπολείπεται σε ποιότητα και πληρότητα, με δεδομένο ότι ο δήμος Καβάλας ανακοίνωσε τη μείωση της χρηματοδότησης εκ μέρους του κατά το ήμισυ.

Σε παρέμβασή του στον ALPHA Radio 88,6 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε: «Για το 2019 ο προϋπολογισμός ήταν 120.000 ευρώ, ο δήμος Καβάλας μαζί με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έβαζαν 80.000 ευρώ, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας 25.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τα έβαζαν το Επιμελητήριο, ο Οργανισμός Λιμένος και ο Σύλλογος Καφεζυθοπωλών. Με τα σημερινά δεδομένα όμως ο δήμος μείωσε κατά 50% την επιχορήγηση, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να είναι τώρα περίπου 80.000 ευρώ. Αυτός είναι και ο προβληματισμός μας. Πιστεύω όμως ακράδαντα, επειδή το Kavala AirSea Show δεν έγινε λόγω των εκλογών πέρυσι, αν δεν γίνει και φέτος, τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Για τον λόγο αυτό λέμε πως πρέπει να το παλέψουμε μέχρι τέλους. Αυτό είπα και στον συντοπίτη μας υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο, ότι πρέπει να βοηθήσει και αυτός από τη θέση του, από το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να συνεισφέρει και αυτός ό,τι μπορέσει στο show που το θέλει πολύ η κοινωνία της Καβάλας, το οποίο δίνει και μια προστιθέμενη τουριστική αξία και στην ΑΜ-Θ».

«Όταν έρθει η ώρα του show θα σφυρίζουν αδιάφορα»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας συνέχισε, λέγοντας: «Ο δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι δύο Νομικά Πρόσωπα, επομένως τα χρήματα αυτά κόβονται από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Βοηθά και το Επιμελητήριο και οι Καφεζυθοπώλες, όμως αν έρθει η ώρα οι καταστηματάρχες που το ζητούν το show να συνεισφέρουν και αυτοί, όλοι θα σφυρίξουν αδιάφορα. Και τα χρήματα όμως που βάζει η Αντιπεριφέρεια είναι ένα πολύ καλό ποσό και δεν έχει μόνο το Kavala AirSea Show, έχει πάρα πολλές εκδηλώσεις να καλύψει, επομένως έχει την υποχρέωση να βοηθήσει και άλλους δήμους, όπως της Θάσου, του Παγγαίου και Νέστου. Από κει και μετά, γιατί ο δήμος μείωσε τον προϋπολογισμό, ζητώντας να βάλουν τα λεφτά οι άλλοι φορείς; Θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί το κάνει.

»Τα χρήματα όμως είναι πάρα πολλά και 40.000 ευρώ δεν μπορούν να τα διαθέσουν άλλοι θεσμικοί φορείς. Δεν κριτικάρω γιατί ο δήμος και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μείωσαν τον προϋπολογισμό, όμως η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μένει πιστή στους προϋπολογισμούς της και βάζει 25.000 ευρώ. Το Kavala AirSea Show πρέπει να γίνει, γιατί το brandname που αποκτά τη Καβάλα είναι ανυπολόγιστης αξίας, ενώ δίνει δυνατότητες τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Θα πρέπει να πω σε όσους ασκούν κριτική για τα χρήματα που δίνουμε, καλό θα ήταν να αναρωτηθούν τι μπορούν αυτοί να προσφέρουν. Είναι εύκολο να ζητάς να γίνουν όλες οι ωραίες εκδηλώσεις που φέρνουν κόσμο στην Καβάλα, όμως ας βοηθήσουν και όσοι ασχολούνται με το εμπορικό “επιχειρείν” στην συνεισφορά και στην υλοποίησή του. Ήδη υπογράψαμε επιστολές και τις έχουμε στείλει τον κ Παναγιωτόπουλο και άλλους φορείς για να μπορέσει να γίνει φέτος το Kavala AirSea Show. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί πως οι ξενοδόχοι δεν συμμετέχουν σ΄ αυτήν την οικονομική εισφορά, παρά του ότι είναι μέλη της επιτροπής, όπως επίσης δεν συμμετέχουν και άλλοι φορείς. Την Τετάρτη θα έχουμε περισσότερα νέα για το θέμα που θα τα κοινωνήσουμε στον κόσμο της Καβάλας».