Σημαντικές ήταν οι επιτυχίες που είχαν οι καταρτιζόμενοι του Δημόσιου ΙΕΚ της Καβάλας στον διαγωνισμό «1st Mediterranean Chefs Competition» κατακτώντας μετάλλια και διακρίσεις.
Ο 1ος Μεσογειακός Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Worldchefs και της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Ένας διαγωνισμός ο οποίος ενώνει τις χώρες τις Μεσογείου, αναδεικνύοντας τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας μέσα από τους καλύτερους εκπροσώπους της και έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 21-23 Φεβρουαρίου.
Οι καταρτιζόμενοι της εκπαιδεύτριας Δέσποινας Δρένου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και διακρίθηκαν ήταν οι εξής:
Στην κατηγορία «Κοτόπουλο»:
- Σούλκου Εγκλαντίνα (Ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας): Αργυρό μετάλλιο
Στην κατηγορία «Παραδοσιακό γλυκό με μοντέρνα προσέγγιση»:
- Καραγιαννοπούλου Κωνσταντίνα (Ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής): Ασημένιο μετάλλιο
- Ντουμανίδου Αντωνία (Ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής) με βοηθό την Σούλκου Εγκλαντίνα συμψηφιστήκαν με την Ευδοκία Βούλτσιου (Ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής) με βοηθό την Αλεξάνδρα Αποστολίδου (Ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής): Χάλκινο μετάλλιο
- Μπάρτζος Ξενοφών (Ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαραπλαστικής): Έπαινος τιμητικής διάκρισης.