Αντιπεριφέρεια Καβάλας: Κάθε Πέμπτη, ραντεβού με την αιμοδοσία

Κάλεσμα σε όλους να προσφέρουν το δώρο ζωής στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ανακοινώνει ότι από την Πέμπτη 02 Απριλίου 2020 και κάθε Πέμπτη και από τις 09.00 μέχρι τις 14.00 και λόγω των έκτακτων μέτρων -και όσο αυτά διαρκούν- για τον COVID-19, θα πραγματοποιείται αιμοδοσία στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας.

Προκειμένου να τηρείται προγραμματισμός των προσερχόμενων αιμοδοτών και να αποφεύγεται τυχόν συνωστισμός, παρακαλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν, να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, με το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας (τηλέφωνο 2513503357), προκειμένου να κλείνουν το ραντεβού για την ακριβή ώρα προσέλευσής τους. Στον χώρο της αιμοδοσίας θα τους παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κοροναϊό τόσο από τους πολίτες όσο και από το προσωπικό.

Για την αιμοδοσία οι πολίτες μπορούν να δικαιολογούν την κίνησή τους είτε με τον λόγο Β4 στην έντυπη Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών, είτε με τον λόγο 4 σε περίπτωση που επιλέξουν να στείλουν sms στο 13033. Και στις δύο περιπτώσεις ο λόγος είναι «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».

Η Αντιπεριφέρεια Καβάλας καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες, να συνεχίσουν να προσφέρουν αυτό το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, για να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει.