Κορονοϊός: Παρατείνεται η «καραντίνα» στον Δήμο Ξάνθης

«Για προληπτικούς λόγους» τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών στον όμορο νομό θα ισχύουν έως τις 27 Απριλίου - Αίρεται η «καραντίνα» του Εχίνου

Ουφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 13 Απριλίου 2020 ότι μετά την εκτίμηση της κατάστασης και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, κρίθηκε ότι τα επιπλέον αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στον Δήμο Ξάνθης θα πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι και τις 27 Απριλίου 2020, «για καθαρά προληπτικούς λόγους», όπως τόνισε.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η «καραντίνα» στον Δήμο Μύκης της Ξάνθης σταματάει να ισχύει από τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020.




Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο σήμανε «συναγερμός» στην Ξάνθη μετά από θετικό κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε σε βρέφος 15 μηνών από τον οικισμό του Δροσερού, γεγονός που «έφερε» εσπευσμένα στην περιοχή τον κ. Χαρδαλιά, με τις αποφάσεις για τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων εκεί να μην έχουν ακόμη ληφθεί, εν αναμονεί των αποτελεσμάτων 335 δειγμάτων κατοίκων που έχουν ληφθεί.