Συμπαράταξη Πολιτών: Μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για τις εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Η θέση της δημοτικής παράταξης Βέρρου-Μουρτασάγα-Σωτηριάδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Να μην εφεσιβάλλει ο Δήμος Καβάλας την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαιώνει τις εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο σπίτι» ζητά από τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη η Συμπαράταξη Πολιτών, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της δημοτικής παράταξης για τη στήριξη του προγράμματος.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Άρης Βέρρος, Νίκος Μουρτασάγας και Σωτήρης Σωτηριάδης υπογραμμίζουν ότι οι εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο σπίτι» θα πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Συμπαράταξης Πολιτών.

«Μία από τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Συμπαράταξης Πολιτών από την ημέρα ίδρυσής της, το 2010, είναι ότι οι εργαζόμενοι που καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ σε οποιοδήποτε τομέα της Δημόσιας διοίκησης, θα πρέπει να εργάζονται έχοντας MONIMH KAI ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Επίσης σταθερή θέση της παράταξής μας είναι η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και η αναβάθμιση και επέκτασή του για όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Έχοντας ως βάση τις παραπάνω θέσεις, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας, πως οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο σπίτι» ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησαν την συμπαράσταση όλων μας στον δίκαιο αγώνα τους. Το αίτημά τους στηρίχθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και εν συνεχεία δικαιώθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου.

Ο Νόμος παρέχει τη δυνατότητα στις διοικήσεις των δήμων, εφόσον πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν εργαζόμενους και εργασιακές σχέσεις, να μην εφεσιβάλουν αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

Ως εκ τούτου καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την απόφαση του Πρωτοδικείου που τους δικαιώνει και να μην εφεσιβάλει την απόφαση του Πρωτοδικείου».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Άρης Βέρρος
Νίκος Μουρτασάγας
Σωτήρης Σωτηριάδης