Euroweek 2020: 140 άτομα από 16 διαφορετικές χώρες «βρέθηκαν» για δυο μέρες στην Καβάλα

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος ήταν ο φετινός διοργανωτής του ετήσιου διεθνούς φοιτητικού συνεδρίου που, ελέω κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά - Σημαντική διάκριση για την ελληνική συμμετοχή του ΔΙΠΑΕ στο Euroweek 2020

Το Euroweek είναι ένα ετήσιο διεθνές φοιτητικό συνέδριο που διοργανώνεται από το δίκτυο πανεπιστημίων Prime Networking για περισσότερα από 20 χρόνια. Φέτος, το Euroweek 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά κατά τη διάρκεια δύο ημερών.

Την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, 140 άτομα από 16 διαφορετικές χώρες «βρέθηκαν» μαζί, με διοργανωτή το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Καβάλα (πρώην ΤΕΙ ΑΜ-Θ).

Υπεύθυνος Καθηγητής της διοργάνωσης εκ μέρους του ΔΙΠΑΕ ήταν ο Δημήτριος Μαδυτινός.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η Βιώσιμη Ανάπτυξη (“Sustainable Value Creation for the future: can you hear the Eco?”) και οι φοιτητές σχημάτισαν 13 τριεθνείς ομάδες εργασίας και εργάστηκαν στη συγγραφή  επιστημονικών εργασιών καθώς και στην ανάπτυξη poster και παρουσιάσεων υπό μορφή βίντεο.

Πρωτιά για την ελληνική συμμετοχή του ΔΙΠΑΕ

Αξιοσημείωτη επιτυχία σημείωσε η ελληνική συμμετοχή του ΔΙΠΑΕ η οποία εκπροσωπήθηκε από 2 φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Οι Έλληνες φοιτητές συνεργάστηκαν με 2 φοιτητές από πανεπιστήμιο της Κολομβίας και 2 φοιτητές από πανεπιστήμιο της Ισπανίας.

Η εργασία τους με θέμα Should I stay or should I go? Examining the relationship between ethical leadership, leadership effectiveness and turnover intention in SMEs κατέκτησε το πρώτο βραβείο γραπτής επιστημονικής εργασίας.

Στην εργασία συμμετείχαν οι φοιτητές Άννα Φύτικα και Στέφανος Αζιλαζιάν υπό την εποπτεία των καθηγητών Γεώργιου Θερίου και Δημήτριου Χατζούδη.

Το δίκτυο Prime Networking και το Euroweek

Το δίκτυο που διοργανώνει το Euroweek αποτελείται από δέκα επτά (17) Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και ένα της Λατινικής Αμερικής). Σκοπός του είναι να ενισχύσει τις ευκαιρίες διεθνούς σταδιοδρομίας των συμμετεχόντων εκθέτοντας τους σε ένα διεθνές περιβάλλον εργασίας και έρευνας και να ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι κάθε έτος η διοργάνωση λαμβάνει χώρα σε διαφορετικό πανεπιστήμιο του δικτύου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου υλοποιούνται καινοτόμες ακαδημαϊκές εργασίες τόσο από σπουδαστές όσο και από καθηγητές. Οι ομάδες εργασίας οι οποίες είναι τριεθνείς (φοιτητές από 3 διαφορετικές χώρες και πανεπιστήμια) συγκροτούνται τον Νοέμβριο και συνεργάζονται επί 6 μήνες να ολοκληρώσουν την έρευνά τους.




Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνάντησής τους στο συνέδριο Euroweek, οι φοιτητές παρουσιάζουν την εργασία τους η οποία αξιολογείται από διεθνείς επιτροπές καθηγητών. Οι καθηγητές έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρουσιάζουν έρευνες ή υπό εξέλιξη έρευνες στο παράλληλο επιστημονικό συνέδριο που διεξάγεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Καβάλας του ΔΙΠΑΕ

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Καβάλα λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, μετά τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ιδρύθηκε με σκοπό να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις της έρευνας και της διδασκαλίας στο επιστημονικό πεδίο της Διοικητικής Επιστήμης και της Τεχνολογίας προς όφελος της κοινωνίας και της επιστήμης.