Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων: «Διαφορετικός» φέτος ο εορτασμός λόγω κορονοϊού

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, φέτος θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό πολιτών, «σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 στην Καβάλα έχει ως εξής:

  • Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου 2020 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
  • 08:00  Επίσημη έπαρση σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

10:00  Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ελλήνων του Πόντου, των αναιρεθέντων στη γενοκτονία του Πόντου, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Καβάλας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου. Ομιλία για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας Δανιήλ Εμμανουηλίδης.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Ακρίτας του Πόντου» (περιοχή Ιχθυόσκαλας), από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Αντιπρόεδρο του ΔΙΠΑΕ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους των ποντιακών οργανώσεων και εκπροσώπους νομικών προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

  • Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Πέρας Τελετής.

20:05 Υποστολή Σημαίας  στην  Πλατεία Ελευθερίας.