«Μακεδόνες Δραμινοί» έστησαν «μνημείο» στο Πισοδέρι με χορηγούς και από την Καβάλα [φωτογραφίες]

Πρωτοβουλία πολιτών ύψωσε αναθηματική στήλη δυο χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στις 17 Ιουνίου 2018, στους Ψαράδες των Πρεσπών, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ υπέγραψαν τη «Συμφωνία των Πρεσπών» την ίδια στιγμή που στο Πισοδέρι Φλώρινας, διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην υπογραφή της Συμφωνίας απωθούνταν από τις αστυνομικές δυνάμεις.




Δυο χρόνια μετά, στις 17 Ιουλίου 2020, μία πρωτοβουλία πολιτών υπό το όνομα «Μακεδόνες Δραμινοί-Σκίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών» τοποθέτησαν στο Πισοδέρι αναθηματική στήλη η οποία αναγράφει: «Σε αυτό το χωριό στις 17 Ιουνίου 2018 Έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών»:

Στο πίσω μέρος της στήλης αναγράφονται οι χορηγοί του «μνημείου», ανάμεσα στους οποίους και δυο Καβαλιώτες, ο Χρόνης Κεφαλάς και ο Ηλίας Νάσσος:

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρόνης Κεφαλάς από τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας είχε τραυματιστεί στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Πισοδέρι με την εικόνα να κάνει τον «γύρο» των ΜΜΕ την περίοδο εκείνη.

Τις φωτογραφίες από την τοποθέτηση του «μνημείου» ανήρτησε στο facebook ο επικεφαλής της κίνησης «Μακεδόνες-Δραμινοί» Ιωάννης Αμπατζόγλου ο οποίος έγραψε σχετικά: «2 χρόνια μετά ο αγώνας συνεχίζεται. Σήμερα 17 Ιουνίου 2020 τιμήσαμε την Ημέρα Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσης κάναμε τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου μας στο Πισοδέρι».