ΔΑΚΕ Δασκάλων Καβάλας: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμό

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης με αφορμή την απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέδωσε η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας τονίζοντας ότι η αλλαγή αυτή αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: «Η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.  Η Αγία Σοφία, ιδιαίτερα  για εμάς τους Έλληνες αλλά και για όλους τους χριστιανούς αποτελεί το σημαντικότερο ιστορικό χριστιανικό μνημείο της Ανατολής. Επίσης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιου Πολιτισμού αφού η Αγία Σοφία χρησίμευσε ως τόπος λατρείας για χριστιανούς και μουσουλμάνους, και υπήρξε ένας τόπος βαθιάς πνευματικής σημασίας για διαφορετικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Σηματοδοτούσε την ειρηνική συνύπαρξη λαών και θρησκειών. Η μετατροπή της σε τζαμί αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού και δικαίως έχει προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή».