Καβάλα: Φύτρωσαν… δέντρα στο εσωτερικό του παλιού Πρωτοδικείου!

Ο αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ, Δημήτρης Μπαντέκας αναφέρει ότι έχει κατατεθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, αλλά δεν ελήφθη καμία απάντηση για την παραχώρηση του κτιρίου-Μέσα στον Αύγουστο τα νεώτερα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

O αντιπρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος-παράρτημα Καβάλας, Δημήτρης Μπαντέκας σε παρέμβασή του στον ALPHA Radio 88,6 μίλησε για το «πάγωμα» ουσιαστικά του αιτήματος να παραχωρηθεί το κτίριο των παλιών δικαστηρίων για τις ανάγκες του Ιδρύματος. Κάνει μάλιστα και μια ιστορική αναδρομή στο 2008, τότε που και πάλι με αίτημά του το ΤΕΙ ΑΜ-Θ ζητούσε το παλιό Σανατόριο.

«Εδώ και έναν χρόνο κάναμε πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη με αρχιτεκτονικά σχέδια και έχουμε υποβάλλει αίτηση στην ΕΤΑΑ να μας παραχωρηθούν οι χώροι των παλιών δικαστηρίων. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απάντηση και βλέπουμε πως οι τοπικοί παράγοντες θέλουν με κάποιους άλλους τρόπους να εκμεταλλευτούν το κτίριο. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα το εκμεταλλευτούν, τη στιγμή που στο εσωτερικό του έχουν φυτρώσει δέντρα, διότι η σκεπή παίρνει νερό και σε λίγο θα γίνει δάσος! Εμείς έχουμε την τεχνική δυνατότητα να το αποκαταστήσουμε και τα χρήματα για το φτιάξουμε και περιμένουμε την απόφαση.

»Αν ο Δήμος και οι άλλοι φορείς δεν συμφωνούν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Το ίδιο κάναμε και το 2008 με τον κ. Μητρόπουλο, για να πάρουμε τον χώρο του Σανατορίου και μάλιστα είχαμε εξασφαλίσει για τον λόγο αυτό 12 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια για να το αναμορφώσουμε. Θέλαμε εκεί να κάνουμε εστίες, ένα μικρό ξενοδοχείο για τους επισκέπτες μας και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τότε η Ιατρική Εταιρία μάς είπε ότι το δίνει, αλλά βρέθηκε ένας κύριος που έστειλε επιστολή στον υπουργό, λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να γίνει αυτό και πως πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Ιατρική Εταιρία.

»Έτσι θα καταλήξει και το παλιό Δικαστικό Μέγαρο. Εάν υπάρξει ένας φορέας και πει ότι θέλει τα παλιά δικαστήρια να τα φτιάξει έχοντας τα χρήματα, τότε να το συζητήσουμε. Όταν όμως έχουμε πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη και βρίσκουμε αντιρρήσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εμείς θέλουμε να φέρουμε το πανεπιστήμιο μέσα στη πόλη και προτείναμε το υπόγειο να δοθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο και στους Συλλόγους της πόλης. Εμείς θα τα κάνουμε όλα αυτά και θα τα παραχωρήσουμε. Η τεχνική υπηρεσία του ΔΙΠΑΕ έχει τις υποδομές να κάνει αυτήν τη δουλειά και να δώσουμε και τα χρήματα. Αυτήν την στιγμή το υπουργείο έχει βγάλει προκήρυξη να υποβάλουμε μελέτες για αναβάθμιση κτιρίων και συντηρήσεις. Θα μπορούσαμε να το υποβάλλουμε αν είχαμε την έγκριση γι’ αυτό το κτίριο», αναφέρει ο κ. Μπαντέκας.

Ουδέν νεώτερον για τη νέα Ακαδημαϊκή χρονιά

Όσον αφορά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ο κ. Μπαντέκας είπε πως κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει. «Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για τις εξετάσεις που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, με φυσική παρουσία και μέσω διαδικτύου. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της πολιτείας και μέσα στον Αύγουστο θα έρθει νέα Υπουργική Απόφαση και θα έχουμε εντολή για το πώς θα γίνουν τα μαθήματα», αναφέρει ο ίδιος.