Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: Οι εγγραφές στην Covid-19 εποχή ξεκίνησαν

Προσαρμοσμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της πανδημίας θα είναι η διαδικασία των εγγραφών αλλά και των μαθημάτων στο ΔΩΚ

Ήρθε η στιγμή που το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας θέτει τα θεμέλια για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Παρά τις προκλήσεις και τις πρωτόγνωρες συνθήκες και περιορισμούς λόγω της πανδημίας του Covid-19, το ΔΩΚ πιστό στην ιστορική του ευθύνη που αφορά τον πολιτισμό ανανεώνεται και συνεχίζει την λαμπρή του πορεία. Με γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργία του Ωδείου αλλά και την ασφάλεια των σπουδαστών, καθηγητών και προσωπικού στις δεδομένες συνθήκες, οι εγγραφές ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου. Εν αντιθέσει με άλλες χρονιές και εναρμονισμένοι με τις οδηγίες της πολιτείας οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μόνον κατόπιν ραντεβού. Η έναρξη των μαθημάτων ημερολογιακά έχει ως εξής (και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές) :

  1. 21-27/9/2020: Ειδικά μαθήματα (μουσικά όργανα και ειδικά θεωρητικά)
  2. 5-12/10/2020: Μουσική Προπαιδεία
  3. 12-19/10/2020: Υποχρεωτικά θεωρητικά

Η Διοίκηση του ΔΩΚ ενημερώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή τόσο των ατομικών όσο και των ομαδικών μαθημάτων, που μαζί με την συμπαράσταση και την κατανόηση όλων μας θα συνεισφέρουν στο πέρας του ακαδημαϊκού έτους.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα:

  1. Όλοι οι σπουδαστές (ανεξαρτήτου ηλικίας) πρέπει να εισέρχονται στο ωδείο με μάσκα, την οποία θα διατηρούν κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
  2. Οι γονείς δεν θα επιτρέπεται να παραμένουν στο χώρο του ωδείου παρά μόνο για να συνοδεύουν τα παιδιά στην είσοδο του κτιρίου από όπου και θα τα παραλαμβάνουν.
  3. Τα ομαδικά μαθήματα (θεωρίες) θα πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο σε μεγάλες αίθουσες του ωδείου, σε πιο ολιγομελή τμήματα και με τη διάρκεια του μαθήματος να ορίζεται κατά το μέγιστο στα 60 λεπτά.

Οι ορχήστρες και οι Χορωδίες θα λειτουργήσουν κανονικά ως υποχρεωτικό μάθημα. Επίσης η αίθουσες πραγματοποίησης των δοκιμών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρξει ανάγκη υγειονομικής φύσεως, όλα τα μαθήματα, τόσο τα ατομικά όσο και τα ομαδικά θα μπορούνε να πραγματοποιηθούν κανονικά διαδικτυακά.

Οι ώρες λειτουργίας της Γραμματείας είναι από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Σεπτεμβρίου: Δευτέρα – Παρασκευή 08.30 – 14.30 και από 14 Σεπτεμβρίου: : Δευτέρα – Παρασκευή 08.30 – 14.30 & 18.00 – 21.00.

Το ΔΩΚ εύχεται καλή σχολική χρονιά και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η μουσική και ο πολιτισμός θα αποτελούν πάντα πιστό σύντροφο στην πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης μας.