«Δεν είναι αθώοι» φώναξε και η Καβάλα [φωτογραφίες]

ΠΑΜΕ και αντιφασιστικές συλλογικότητες πραγματοποίησαν δύο συγκεντρώσεις στην πλατεία Καπνεργάτη με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μέρα-σταθμός είναι η Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 για την πολύχρονη δικαστική διαδικασία αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά από πολλές τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία περιστατικών στα οποία πρωταγωνίστησε το κόμμα του Μιχαλολιάκου, το σημαντικό στοιχείο της δίκης είναι αν θα χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση, συνεπώς αν θα αποδοθούν ευθύνες και ανάλογες ποινές στην ηγετική της ομάδα και όχι μόνον στους φυσικούς αυτουργούς των επιθέσεών της.

Πολίτες, συλλογικότητες και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων συμμετείχαν στη συγκέντρωση την οποία διοργάνωσαν αντιφασιστικές συλλογικότητες της Καβάλας το απόγευμα της Τρίτης 6 Οκτωβρίου 2020 στην Πλατεία Καπνεργάτη. Στην συγκέντρωση μεταξύ άλλων βρέθηκαν μέλη της ΕΛΜΕ Καβάλας, η οποία με σχετική ανακοίνωσή της κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό «παρών».

Η ΕΛΜΕ σημειώνει παράλληλα πως «υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Απαιτούμε την τιμωρία των ενόχων και την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής».

Παρών δήλωσε και η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Συμπαράταξη Πολιτών, όπως και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δηλώνοντας πως «Στις 7 Οκτώβρη ανακοινώνονται οι ποινές των μελών της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Στις 6 Οκτώβρη, σε κάθε άκρη της χώρας θα ακουστεί ηχηρά η απαίτηση της κοινωνίας να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Όλοι και όλες, να στείλουμε ένα δυναμικό αντιφασιστικό μήνυμα».

Ακολούθησε συγκέντρωση από σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ Καβάλας τα οποία προχώρησαν και σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.