Η Καβάλα τίμησε τον Μακεδονικό Αγώνα [φωτογραφίες]

Σε φορτισμένο κλίμα η δοξολογία στον ναό του Αποστόλου Παύλου και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά στον Δημοτικό Κήπο

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020 στην Καβάλα οι επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα (13 Οκτωβρίου) με τη συμμετοχή της Εκκλησίας, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και συλλόγων του νομού.

Στην επίσημη δοξολογία που έλαβε χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.

Ο κ. Στέφανος επιπρόσθετα έβγαλε έναν ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο λόγο τον οποίο, μάλιστα, εκφώνησε γονυπετής, μιλώντας «από καρδιάς» για τους ήρωες που «έδωσαν τη ζωή τους για τη Μακεδονία μας».

Κατόπιν, εκφώνησε την κεντρική ομιλία ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας Αλέξης Γούλας με θέμα «Μακεδονομάχοι της Καβάλας».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά στον Δημοτικό Κήπο «προς τιμήν των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα».

Το «παρών» στις εκδηλώσεις εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής, ο Αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης και ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις