Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου. Στο τραπέζι η εισήγηση για «μάσκες παντού» και για νέα μέτρα ανά Νομό

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενδεχόμενη επιβολή νέων μέτρων ανά περιοχή με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και την αύξηση των κρουσμάτων

Επανεκτίμηση της κατάστασης και των νέων δεδομένων τα οποία θα έχουν προκύψει τα επόμενα 24ωρα από τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ανά περιοχή και ανά Νομό θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, αποφασίζοντας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 για τα νέα μέτρα τα οποία πιθανόν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν.

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου εκτάκτως σύσκεψη του πρωθυπουργού με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού. Όπως αναφέρει το protothema.gr, με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στην Κύπρο και ότι η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται σε σχέση με τη διασπορά της πανδημίας είναι πιεστική, αποφασίστηκε η σύσκεψη να επισπευσθεί και όχι να ακυρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συζήτησης «έπεσε» το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ανά Νομό και περιοχή. Όπως επισημάνθηκε στον πρωθυπουργό, το πρόβλημα εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου τα κρούσματα παρουσίασαν ξαφνική άνοδο. Συζητήθηκε ποια μέτρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, με κυριότερο εκείνο της καθολικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται ήδη στην περιοχή της Κοζάνης και από τα αποτελέσματα τα οποία θα προκύψουν θα εκτιμηθεί η εφαρμογή του σε γενικότερο επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το ταξίδι στην Κύπρο και τα επόμενα 24ωρα θα εκτιμηθεί η κατάσταση, ώστε την Παρασκευή, σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ωρών πλέον η ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στην Κύπρο ζήτησε από την αρμόδια Επιτροπή άμεση αντίδραση στα νέα δεδομένα, ενώ στο τραπέζι του Μαξίμου και των ειδικών βρίσκεται η εισήγηση για «μάσκες παντού», με την Επιτροπή των ειδικών να αναμένει και την επιδημιολογική «εικόνα» της Τετάρτης για να καταλήξει σε συγκεκριμένη εισήγηση-ανακοίνωση από τους αρμόδιους της κυβέρνησης.