Μάσκες παντού και δια στόματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού της χώρας με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού COVID-19 και τα νέα μέτρα

Μάσκες παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις ώρες 00:30-05:00 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές είναι τα νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το μήνυμά του προς τους πολίτες το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020, με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19 σε όλη τη χώρα.

«Είμαστε μια ομάδα 10 εκατομμυρίων και έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, απευθύνοντας έκκληση ειδικά στους νέους να δείξουν συνέπεια στα νέα μέτρα και σεβασμό προς το κοινωνικό σύνολο, αποφεύγοντας τις συνθήκες οι οποίες συντελούν στη διασπορά του ιού, ενώ χαρακτήρισε την καθολική χρήση μάσκας ως «το εμβόλιο πριν το εμβόλιο».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα δε θα χρειαστεί να φτάσουμε στο μέτρο του γενικού lockdown, ενώ τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και τις επιχειρήσεις, παράλληλα, όμως και με «την ατομική ευθύνη όλων μας απέναντι στον ιό».