Δεύτερο διάγγελμα Μητσοτάκη μέσα σε λίγες μέρες. Πάμε για καθολικό lockdown;

Ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου 2020 από το Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα

Μέσα σε μια εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί για δεύτερη φορά στον ελληνικό λαό για το θέμα του κορονοϊού, με πολλούς να θεωρούν ότι η κίνηση του Πρωθυπουργού είναι «προμήνυμα» για καθολικό lockdown.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της διασποράς του Covid-19 και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 στις 12:00 από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι αιτίες της πρότασης δεν είναι άλλες από τον καλπάζοντα αριθμό των νέων κρουσμάτων στην Αττική, αλλά και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με τις τελικές αποφάσεις να επαφύονται στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Πάντως ο καθηγητής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος προσδιόρισε ως ιδεατό χρονικό διάστημα για τη διάρκεια του μέτρου τις 15 ημέρες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση των ειδικών για ολικό lockdown, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες.