Δραματική έκκληση Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας: Όχι σε δημόσιες συναθροίσεις. Είμαστε σε κατάσταση πολιορκίας!

Το ΔΣ του Συλλόγου κάνει λόγο για «αφελείς και ανθυγιεινές συμπεριφορές» που «θα πρέπει πάσει θυσία να εκλείψουν» - Τι ζητούν οι ιατροί από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης

Να σεβαστούμε όλοι μας -και πρώτιστα η Πολιτεία- και να διαφυλάξουμε «το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, την Υγεία» ζητά σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, κάνοντας λόγο για έναν «υγειονομικό εχθρό που απειλεί θανάσιμα τη Δημόσια Υγεία», τον κορονοϊό.

Η Διοίκηση του Συλλόγου απευθύνει δραματική έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να σταματήσουν εδώ και τώρα οι δημόσιες συναθροίσεις, ενώ την ίδια στιγμή απαριθμεί μια σειρά από αιτήματα του ιατρικού κόσμου προς την Πολιτεία για τον καλύτερο δυνατό χειρισμό μιας δύσκολης και προκλητικής κατάστασης, όπως τελευταία έχει διαμορφωθεί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Αφελείς και ανθυγιεινές συμπεριφορές θα πρέπει πάσει θυσία να εκλείψουν…

«»ΤΟ Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας επισημαίνει ότι η πανδημία μαίνεται και το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανέτοιμο εδώ και δεκαετίες, βάλλεται από τον κορονοϊό που δυστυχώς τον δυνάμωσαν διάφορες αφελείς και ανθυγιεινές συμπεριφορές που θα πρέπει πάσει θυσία να εκλείψουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε μορφής συνάθροιση αυτήν τη δύσκολη περίοδο που  η πατρίδα μας είναι σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας από έναν υγειονομικό εχθρό που απειλεί θανάσιμα τη Δημόσια Υγεία.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από ΕΓΕΣΥΚ, Διευθυντές Κέντρων Υγείας, και Διευθυντές Υπεύθυνων Τμημάτων για Covid-19.

Παραμένει αδήριτη η ανάγκη για:

  • Άμεση ενδυνάμωση του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού (άμεση μονιμοποίηση Επικουρικού προσωπικού).
  • Μόνιμες προσλήψεις Ιατρονοσηλευτών με ταχύτατες διαδικασίες.
  • Εξασφάλιση επαρκούς υγειονομικού προστατευτικού εξοπλισμού.
  • Διενέργεια αντιγονικών Rapid test σε όλους τους ασθενείς που κάνουν εισαγωγή στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.
  • Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για συνδρομή στην αναχαίτιση του κορονοϊού, τόσο με διενέργεια αντιγονικών Rapid test όσο και με λήψη απλών ακτινογραφιών θώρακα για διερεύνηση και παρακολούθηση επιβεβαιωμένων ασθενών με λοίμωξη Covid-19.
  • Πραγματοποίηση περισσότερων Rapid test στον γενικό πληθυσμό.

Όλοι οι Επιστήμονες-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Νοσοκομειακοί και Ιδιώτες Ιατροί είμαστε σε αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί μας, με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους φροντίζοντας  ο κάθε ασθενής να λαμβάνει άριστη περίθαλψη και οι Ιδιώτες Ιατροί διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και στη διάγνωση και θεραπεία λοιπών ασθενειών.

Αρκετοί από τους Ιδιώτες Ιατρούς έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάτω από ένα σωστό νομοθετικό πλαίσιο που θα τους προσφέρει την ίδια ασφάλεια με τους Συναδέλφους τους Νοσοκομειακούς.

Είναι χρέος όλων μας, πρώτιστα της Πολιτείας, να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, την Υγεία.