Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Καβάλας σε Μητσοτάκη-Κικίλια: Δεν είμαστε επαίτες! Μετράμε ήδη δύο απώλειες…

Επιστολή του Σωματείου σε Πρωθυπουργό και υπουργό Υγείας - Ζητούν την άμεση ένταξη όλου του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά και Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς

2συμπολίτες μας εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας «έφυγαν» τις τελευταίες δύο μέρες από τη ζωή έχοντας χάσει τη «μάχη» με τον κορονοϊό. Πρόκειται για τον 53χρονο προϊστάμενο του Πρωτοκόλλου [διαβάστε περισσότερα εδώ] και μια 65χρονη νοσηλεύτρια στη Μαιευτική Κλινική του ΓΝΚ [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Με αφορμή τους δύο παραπάνω θανάτους αλλά και με φόντο την κατάσταση «πολέμου» που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας απευθύνεται στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ως «εμπαιγμό» και «ανεντιμότητα» τη μη ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ ζητούν και τη θέσπιση του Δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΓΝΚ.

« Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ,
Το Νοσοκομείο Καβάλας, Νομαρχιακό Νοσοκομείο με λειτουργία και δραστηριότητες Περιφερειακού, τα τελευταία χρόνια ανταποκρίνεται στις αυξημένες λειτουργικές απαιτήσεις που προκύπτουν, μόνο λόγω της αυταπάρνησης των εργαζομένων του!

Με καλυμμένες λιγότερες από τα δύο τρίτα των οργανικών θέσεων σε ένα οργανόγραμμα μάλιστα που δεν αποτυπώνει στο σύνολό τους τις υφιστάμενες δραστηριότητες του Νοσοκομείου, δίνουμε καθημερινά μάχη, χρόνια τώρα, να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας!

Και έπειτα ήρθε η πανδημία… Αγόγγυστα στελεχώσαμε πέντε κλινικές covid19 , δώδεκα κλίνες ΜΕΘ covid19 και ΤΕΠ covid19 παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες που εξακολουθούν να υφίστανται όχι μόνο σε Νομαρχιακό επίπεδο αλλά σε Περιφερειακό όπως η λειτουργία της Νευροχειρουργικής κλινικής,της Πνευμονολογικής,της Ρευματολογικής κ.ά.

H οικογένειά μας, η οικογένεια των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας,μετράμε μέχρι σήμερα δύο απώλειες συναδέλφων,δύο συνάδελφοι μας τις τελευταίες ημέρες έδωσαν την ζωή τους στο καθήκον… Μία συνάδελφος δίνει τεράστια μάχη με τον φονικό ιό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας και περίπου σαράντα έχουν νοσήσει…

Θεωρούμε εξαιρετικά ανέντιμο και απόλυτο εμπαιγμό μετά από όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, να ”συζητάμε” ακόμη την ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα κυρίως όμως να υφιστάμεθα διαχωρισμό στη λογική της καταβολής ενός υποτιθέμενου χρηματικού ποσού!

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ,
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας δεν είμαστε επαίτες. Όλοι, από την κορυφή της υπηρεσιακής ιεραρχίας μέχρι την βάση της, εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια με αμοιβές ψίχουλα πρωί, απόγευμα, νύχτα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Ανάσταση, δίπλα στους συνανθρώπους μας που νοσούν, όταν όλοι εσείς βρίσκεστε στην θαλπωρή του σπιτιού σας μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα…

Μην προσπαθείτε λοιπόν να μας διχάσετε! Οφείλατε ΧΘΕΣ, όχι σήμερα, μετά από όλον αυτό τον τιτάνιο αγώνα που δίνουμε με κόστος την ίδια μας την ζωή να εντάξετε τους Υγειονομικούς υπαλλήλους του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και να θεσπίσετε την καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς»!

Η πρόεδρος
Αικατερίνη Πετράκη
Ο γραμματέας
Βασίλειος Νικολαΐδης