Μακάριος Λαζαρίδης για Τηλέμαχο Τσιμιρίκα: Αυτός ΝΑΙ, είναι ΗΡΩΑΣ! Φάρος φωτός προς όλους μας

«Ο ηρωισμός του παραμένει φωτεινός στις καρδιές μας»: In memoriam του 15χρονου από τη Μεσορόπη Καβάλας ο οποίος έδωσε τη ζωή του για να σώσει τα αδέρφια του

Με μια λιτή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στη συμπλήρωση 8 ετών από τον θάνατο του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμιρίκα από τη Μεσορόπη Καβάλας, ο οποίος έπεσε στη φωτιά για να σώσει τα αδέρφια του, σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «αυτός ΝΑΙ, είναι ΗΡΩΑΣ, ένας φάρος φωτός προς όλους μας, βοηθώντας μας να υψώσουμε τα μάτια μας λίγο πιο ψηλά. Ο ηρωισμός του παραμένει φωτεινός στις καρδιές μας».

Η ανάρτηση του βουλευτή Καβάλας με τη ΝΔ

Αυτός ΝΑΙ, είναι ΗΡΩΑΣ

Ήταν ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2012, όταν ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμιρίκας, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στο σπίτι των παππούδων του στη Μεσορόπη, χωρίς να διστάσει, όρμησε θαρραλέα μέσα στις φλόγες για να σώσει τα αδέλφια του.

Δυστυχώς, η μοίρα δεν φέρθηκε γενναιόδωρα στα τρία παιδιά, ο ηρωισμός πάντως του Τηλέμαχου παραμένει φωτεινός στις καρδιές μας.

Έναν χρόνο μετά το τραγικό συμβάν η Ακαδημία Αθηνών τίμησε μετά θάνατον τον Τηλέμαχο, ενώ οι συμμαθητές του απέτισαν φόρο τιμής προς αυτό, σημειώνοντας: «…Πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ σε σένα, ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους σαν και εσένα, που μας κάνουν να έχουμε ακόμα ελπίδες, να πιστεύουμε πως τα όνειρά μας είναι πραγματοποιήσιμα και κυρίως πως αξίζει να προσπαθήσουμε να τα πραγματοποιήσουμε».

Με την ηρωική πράξη του ο Τηλέμαχος αποτελεί φάρο φωτός προς όλους μας, βοηθώντας μας να υψώσουμε τα μάτια μας λίγο πιο ψηλά και ζώντας διαρκώς στις ψυχές μας.

Αθάνατος!