Κορονοϊός: «Κλειστό» για δύο εβδομάδες το Ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας [πρώην ΙΚΑ] Καβάλας

Θετικοί στον ιό δυο από το προσωπικό που το στελεχώνει, την ίδια στιγμή που τα κρούσματα «δοκιμάζουν» και το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου

Το Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας [πρώην ΙΚΑ] Καβάλας δεν λειτούργησε την εβδομάδα 7-11 Δεκεμβρίου 2020 και, όπως έχει γίνει γνωστό, δεν θα λειτουργήσει ούτε την ερχόμενη εβδομάδα 14-18 Δεκεμβρίου 2020, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό που το στελεχώνει.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει το KAVALA POST [διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ] θετικός στον ιό «βρέθηκε» ο ένας από τους δύο ιατρούς ο οποίος, μάλιστα, εξυπηρετεί με εφημερίες και το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αλλά και μια τεχνολόγος του Εργαστηρίου.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, αποφασίστηκε να μπει «λουκέτο» στο Ακτινολογικό Εργαστήριο της κεντρικότερης υγειονομικής μονάδας της πόλης για αρχικά μία και μετέπειτα για δύο εβδομάδες.

Πρόδηλο είναι ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μας από τη στιγμή που το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝΚ είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό «απασχολημένο» με περιστατικά Covid-19, ενώ έχει ανασταλεί και η εξυπηρέτηση όλων των εξωτερικών ραντεβού.

Οπότε, η μόνη δημόσια δομή η οποία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους πολίτες σε εξετάσεις υπερήχων, μαστογραφίας, μέτρησης οστικής πυκνότητας ή και απλών ακτινογραφιών είναι το Κέντρο Υγείας Καβάλας το οποίο όμως παραμένει «κλειστό».

Βέβαια, στην πόλη της Καβάλας λειτουργούν ιδιωτικά ακτινολογικά εργαστήρια, ωστόσο η «ανακατεύθυνση» των φορολογούμενων πολιτών σε αυτά –όπου, εννοείται, θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη– δεν συνάδει με τις κυβερνητικές δηλώσεις περί «θωράκισης» και σωστής προετοιμασίας του ΕΣΥ, περί πρωταγωνιστικού ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα εάν για την αδυναμία λειτουργίας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Καβάλας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού έχει ενημερωθεί η αρμόδια [4η] Υγειονομική Περιφέρεια. Εάν ενημερώθηκε και δεν φρόντισε να παραμείνει πάσει θυσία «ανοιχτό» το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα της μόνης δημόσιας δομής υγείας στην Καβάλα εν μέσω πανδημίας, υπάρχει θέμα. Τουλάχιστον.