Χτυπάει το «κουδούνι» στην Ακαδημία Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Αρχίζουν οι διαδικτυακές διαλέξεις του 6ου κύκλου – Διαβάστε ποιες είναι οι θεματικές ενότητες και ποιοι διακεκριμένοι καθηγητές είναι προσκεκλημένοι

Ξεκινούν την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 διαδικτυακά οι διαλέξεις του 6ου κύκλου της Ακαδημίας – Δομής Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τη φετινή χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσαρμοζόμενη στα δεδομένα που έχουν προκύψει παγκοσμίως εξαιτίας του Covid-19, θα διεξάγει την Ακαδημία διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex.

Θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις σε δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, στο σύνολο της Περιφέρειας, και ως εκ τούτου, για πρώτη φορά, λόγω των μη γεωγραφικών περιορισμών, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαλέξεις από καθηγητές και άλλων Πανεπιστημιακών τμημάτων της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την Ακαδημία και συμπολίτες μας από τη Θάσο και τη Σαμοθράκη. Ειδικότερα, οι δύο θεματικές ενότητες είναι:

«Κοινωνία και Ευ Ζην»

«Ενέργεια, Περιβάλλον και Ανάπτυξη»

Επιπλέον, στον φετινό 6ο κύκλο της Ακαδημίας, θα συμμετέχουν τέσσερις επίτιμοι προσκεκλημένοι Έλληνες καθηγητές, διακεκριμένοι διεθνώς.

Συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «Κοινωνία και ευ ζην» οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάλεξη του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου – Ψυχίατρου, και του Δρ. Θάνου Βερέμη, Ιστορικού, ενώ στην θεματική ενότητα «Ενέργεια, Περιβάλλον και Ανάπτυξη» διάλεξη του Δρ. Δημήτρη Μπουραντά, καθηγητή Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και του Δρ. Ευθύμιου Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές, καθώς και όλες οι πληροφορίες που αφορούν στη δράση της Ακαδημίας είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας www.acadimia.eu.