Τα Χριστούγεννα όπως δεν τα σκεφτήκαμε ποτέ: Μια διαφορετική ιστορία γεμάτη συγκίνηση [βίντεο]

Αν ο Άγιος Βασίλης εμφανιζόταν ως κάποιος άστεγος ο οποίος χρειάζεται τη βοήθειά μας, θα τον βάζαμε στο σπίτι μας; Η απάντηση «έρχεται» μέσα από ένα εξαιρετικό βίντεο από τις γειτονιές της Ξάνθης: Μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη «γεύση» γεμάτη μηνύματα

Τον Άη Βασίλη όπως τον ξέρουμε, όλοι θα τον βάζαμε στο σπίτι μας. Εάν όμως εμφανιζόταν ως κάποιος άστεγος που χρειάζεται την βοήθειά μας, θα κάναμε το ίδιο; Η απάντηση έρχεται από την Ξάνθη και το βίντεο του Παναγιώτη Γεωργίου, το οποίο αποτελεί και την πρώτη του προσπάθεια να φτιάξει μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία.

… Μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη «γεύση» στην εποχή του φόβου, του ατομισμού και της πάσης φύσεως ιώσεων, ψυχής τε και σώματος

A taste of Christmas: Το story του βίντεο

Πώς προέκυψε, όμως, η ιδέα και η συνάντηση του Παναγιώτη Γεωργίου ως Αγίου Βασίλη με τον δημιουργό του βίντεο, Γιώργο Κράλη; Η απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους δημιουργούς του συγκινητικού και συνάμα εντυπωσιακού βίντεο:

Όλα ξεκίνησαν πριν από 20 περίπου μέρες όταν ο Παναγιώτης Γεωργίου (Santa), μου ζήτησε να φτιάξουμε μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Το σκέφτηκα λιγάκι και του είπα πως είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμάσουμε σενάριο, να βρούμε τις τοποθεσίες, αλλά και τα άτομα που θα φαίνονται στο εν λόγω βίντεο και όλα αυτά να γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε όλα αυτά να σημειώσω πως έχουμε και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 και ο Παναγιώτης (Santa) θα μπορούσε να έρθει από Θεσσαλονίκη στην Ξάνθη μόνο για 2 ημέρες και μέσα σε αυτές τις ημέρες θα μπορούσαμε να δουλέψουμε μόνο ένα 3ωρο. Οπότε είχαμε 6 ώρες συνολικά για να γίνει το γύρισμα. Σκεφτόμουνα να δώσω αρνητική απάντηση γιατί οτιδήποτε και αν κάνεις με τόση πίεση χρόνου και χωρίς καλό υπολογισμό, πολλά μπορούν να πάνε στραβά και φυσικά να γίνουν πολλά λάθη και το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει καλλιτεχνικά.

Ευτυχώς όμως που μέσα σε όλα αυτά είχα την πολύτιμη βοήθεια του Διαμαντή Τοτίεφ, ο οποίος με βοήθησε στο να φτιάξουμε το concept, να βρούμε τις τοποθεσίες, να βγάλουμε τις σχετικές άδειες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και να σκεφτεί όλες τις λεπτομέρειες (όσες μπορούσε βέβαια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα) και φυσικά τους χορηγούς, το καφέ «Ερμής» και το Ζαχαροπλαστείο «Γλυκοπωλείο» στην Ξάνθη, που χωρίς αυτούς η δημιουργία του θα ήταν αδύνατη.

Δείτε τη διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ιστορία στο παρακάτω βίντεο