Μακάριος Λαζαρίδης: Η παρακαταθήκη της Ελένης Καπλανίδου-Δρυμάλα, φωτεινός οδηγός για όλους μας

Συλλυπητήρια δήλωση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο της μεγάλης ευεργέτιδας της Νέας Καρβάλης

Οβουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τον θάνατο της Ελένης Καπλανίδου-Δρυμάλα [διαβάστε περισσότερα εδώ] έκανε την εξής δήλωση:

«Μεγάλη θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου της Ελένης Καπλανίδου-Δρυμάλα. Η μεγάλη ευεργέτιδα της Νέας Καρβάλης, μια γυναίκα με ξεχωριστό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, δεν είναι πια ανάμεσά μας, ωστόσο η μοναδική κληρονομιά και παρακαταθήκη της θα μείνουν για πάντα φωτεινός οδηγός για όλους μας.

Γεννημένη στο Γκέλβερι της Καππαδοκίας, μαζί με τις αδελφές της, Μαρίκα και Ολυμπία, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, εγκαταστάθηκαν στη νέα τους πατρίδα και αφιέρωσαν τις ζωές τους στο συνάνθρωπο.

Σεμνή, ταπεινή και ευγενική, η εκλιπούσα αφήνει πίσω της ένα πλούσιο έργο.

Με τη δωρεά της ξεκίνησε η κατασκευή του “Καπλανίδειου Ξενώνα Κοινωνικής Μέριμνας” με σκοπό να βοηθήσει τους συγχωριανούς της που είχαν εγκατασταθεί στη Νέα Καρβάλη.

Τεράστια ήταν η συνεισφορά της στην ιεραποστολική δράση της Εκκλησίας μας στην Αφρική, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή της στην οργάνωση του Ιστορικού και Εθνολογικού Μουσείου του Ελληνοκαππαδοκικού Πολιτισμού, καθώς και του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών “Η Ναζιανζός”.

Τα διδάγματα από τη γεμάτη ζωή της πολλά και ουσιώδη. Ανάμεσά τους η αγάπη, η προσφορά και η αλληλεγγύη. Ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση με στόχο έναν καλύτερο κόσμο».

*Φωτογραφία: Λάσκαρης Τσούτσας