«Όχι» Δικαστηρίου στην επαναλειτουργία του πάρκινγκ της Ροδόπης

Απορρίφθηκε η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής κατά της απόφασης «λουκέτου» στον χώρο στάθμευσης που καθημερινά εξυπηρετούσε περίπου 350-500 αυτοκίνητα στο κέντρο της Καβάλας

Το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021 έγινε γνωστή η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας επί της αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής για αναστολή της απόφασης «κλεισίματος» του πάρκινγκ «Ροδόπη» που είχε συζητηθεί μια μέρα πριν.

Η απόφαση του Δικαστηρίου στην αίτηση που κατέθεσαν ο ιδιώτης-εκμισθωτής του χώρου στάθμευσης και ο Δήμος Καβάλας ήταν απορριπτική, όπερ σημαίνει ότι η «Ροδόπη» δεν πρόκειται να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον ως χώρος στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πάρκινγκ είχε «σφραγιστεί» στις 9 Ιανουαρίου 2021 σε ακολουθία της έκδοσης σχετικής απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας που εκδόθηκε μετά από καταγγελία-προσφυγή του Πανελλήνιου Συλλόγου-Εκμισθωτών Χώρων Στάθμευσης.

Ο συγκεκριμένος χώρος όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν το πάρκινγκ της Ροδόπης είναι χαρακτηρισμένος στο Σχέδιο Πόλης Καβάλας ως χώρος υπόγειας στάθμευσης και, θεωρητικά, αν δεν αλλάξει το Σχέδιο, μόνον ως τέτοιος νομιμοποιείται να λειτουργεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του χώρου, η «Ροδόπη» εξυπηρετούσε καθημερινά περίπου 350-500 αυτοκίνητα Καβαλιωτών και επισκεπτών σε συνθήκες «κανονικότητας», δηλαδή δίχως να είναι σε ισχύ το Lockdown.