Αεροσκάφος Egnatia Aviation: Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Με το πρώτο φως της ημέρας επανεκκίνησε η επιχείρηση από το ανατολικό Ζαγόρι - Δύσκολες οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και σήμερα

Από το σημείο όπου διακόπηκαν το βράδυ της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή από την περιοχή των Μηλιωτάδων, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου 2021 οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της καβαλιώτικης σχολής πιλότων Egnatia Aviation που αγνοείται εδώ και περίπου 24 ώρες.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές, με το πρώτο φως της μέρας, βρέθηκαν επί ποδός ενώ αναμένονται και εναέρια μέσα για να συνδράμουν.

Οι καιρικές συνθήκες και σήμερα είναι δύσκολες.

Το διθέσιο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί της Κυριακής. Η τελευταία επαφή του πιλότου με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Ιωαννίνων ήταν στις 12:28. Στην επικοινωνία αυτή ανέφερε το στίγμα του χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε βλάβη ή άλλο πρόβλημα.

Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία με τον 32χρονο Ιρακινό χειριστή. Στις κλήσεις του πύργου ελέγχου δεν υπήρξε απάντηση με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι αρχές και να σημάνει συναγερμός [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χάθηκε ενώ πετούσε 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Η έρευνα ξεκινά και σήμερα από τους Μηλιωτάδες και θα επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου.