Φονικό σε καντίνα των Κρηνίδων: Η ώρα της κρίσης για τον δράστη του εγκλήματος

Στο εδώλιο ο 49χρονος δράστης της δολοφονίας που διέπραξε τον Νοέμβριο του 2019

Εκδικάζεται την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας η υπόθεση της δολοφονίας του 59χρονου ιδιοκτήτη καντίνας στον πρώην Δήμο Φιλίππων, κοντά στις Κρηνίδες, μετά από λογομαχία που είχε με 49χρονο, τον Νοέμβριο του 2019.

Ο δράστης, επαγγελματίας οδηγός, κάτοικος Καβάλας, συνελήφθη άμεσα από την Αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του την οποία τέλεσε ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Από τον Νοέμβριο του 2019 έως και σήμερα κρατείται στη Δικαστική Φυλακή Κομοτηνής.

Ο 49χρονος δράστης βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και εκπροσωπείται νομικά από τον ποινικολόγο Καβάλας Μανώλη Βονικάκη.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το φονικό

Σε ανακοίνωσή της τον Νοέμβριο του 2019 η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανέφερε τα εξής:

«Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας η ανθρωποκτονία 59χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε το απόγευμα της Κυριακής (10-11-2019) σε σημείο της Εθνικής Οδού Καβάλας-Δράμας.

Αναλυτικότερα ο 59χρονος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στην επιχείρηση του, φέροντας τραύματα από κυνηγετικό όπλο.  Στο σημείο μετέβησαν και πραγματοποίησαν εξερεύνηση – επιστημονική διερεύνηση του χώρου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εγκληματολογικό συνεργείο της Ελληνικής Αστυνομίας και Ιατροδικαστής.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που επακολούθησε ταυτοποιήθηκε ο 49χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα (11-11-2019), στην Καβάλα και κατά την εξέταση του ομολόγησε την πράξη του.

Όπως προέκυψε ο δράστης βρισκόταν στην επιχείρηση του 59χρονου και μετά από λογομαχία που είχαν αποχώρησε, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε και τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Από το σημείο του συμβάντος κατασχέθηκαν δύο κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 49χρονου, βρέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα, η όποια και κατασχέθηκε».