Καβάλα: Θρήνος για τον θάνατο της 18χρονης Χριστιάνας η οποία «νικήθηκε» τελικά από τον καρκίνο

Η ανακοίνωση του χαμού της νεαρής Καβαλιώτισσας έγινε από την οικογένειά της

Το μεσημέρι της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου 2021 έγινε γνωστό ότι η 18χρονη Χριστιάνα Λέσι από την Καβάλα, η οποία εδώ και μερικούς μήνες «πάλευε» ενάντια σε μια μορφή επιθετικού καρκίνου, άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονταν.

Την ανακοίνωση του θανάτου της Χριστιάνας έκανε ο ίδιος ο πατέρας της, Νίκος Λέσι, γράφοντας στο facebook: «It is with deep sorrow that I announce the untimely loss of my daughter Christiana, may God rest her in heaven» [«με μεγάλη θλίψη ανακοινώνω την απώλεια της κόρης μου Χριστιάνας, είθε ο Θεός να την αναπαύσει στον παράδεισο»].

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μόλις μέρες πριν, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας είχε απευθύνει επείγουσα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας Λέσι με σκοπό η 18χρονη Χριστιάνα να τύχει θεραπείας στο εξωτερικό [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Η κινητοποίηση των Καβαλιωτών ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα η Ένωση, μια μέρα μετά την ανακοίνωσή της, μετέφερε την επιθυμία της οικογένειας Λέσι «να σταματήσει η βοήθειά μας προς αυτήν, καθώς οι άμεσες ανάγκες έχουν καλυφθεί».

Δυστυχώς, η κατάσταση της υγείας της Χριστιάνας επιδεινώθηκε ραγδαία και η ίδια δεν πρόλαβε να προχωρήσει σε κάποια «δυναμικότερη» θεραπεία.

Μεταξύ άλλων, η Χριστιάνα ήταν και ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας Action Team [από όπου και το σκίτσο της κεντρικής φωτό].