Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Χρόνια πολλά στη γυναίκα ομφαλό του κόσμου

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας οι Γιατροί της Καβάλας μας τονίζουν ότι η θέση της γυναίκας είναι παντού και ιδιαίτερα αυτή την εποχή στην πρώτη γραμμή κατά του Covid-19

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες εύχεται με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Στην ανακοίνωση του επαναλαμβάνει τη θέση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι η θέση της γυναίκας σήμερα είναι παντού, ενώ κάνει ιδιαίτερα μνεία στις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του αόρατου εχθρού, μιας και αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας:

«Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του SARS-CoV-2

«“Οι γυναίκες πρέπει να ξέρουν τη θέση τους. Η θέση της γυναίκας είναι παντού!» διαμηνύει σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών”.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες σήμερα.

Τιμή και σεβασμός σε όλες τις γυναίκες κάθε μέρα.

Η συγκυρία της πανδημίας του SARS-CoV-2 ανέδειξε το σπουδαίο ρόλο όλων των γυναικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του αόρατου εχθρού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Γυναίκες ιατροί, νοσηλεύτριες, καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, διοικητικοί υπάλληλοι και τόσες άλλες ακόμη, εδώ και ένα έτος καθημερινά, ακούραστα και αδιάλειπτα δίνουν τη δική τους προσωπική και συλλογική μάχη στον αγώνα κατά της πανδημίας, αψηφώντας τον κίνδυνο, προστατεύοντας το υπέρτατο αγαθό, τη δημόσια υγεία.

Χρόνια πολλά στη γυναίκα μάνα, γιαγιά, στήριγμα της οικογένειας, στη γυναίκα εργαζόμενη, στη γυναίκα ομφαλό του κόσμου.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες! Με την ευχή να έρθει γρήγορα η ημέρα που δεν θα αμφισβητείται η αξία της της γυναίκας σε καμία γωνιά της γης».