Καβάλα, Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου: Δήλωση Πρεσβύτερου Μιχαήλ Κωνσταντινίδη

Ο εφημέριος του Ναού «ξεκαθαρίζει» ότι ο ίδιος ούτε έχει σχέση αλλά ούτε και εγκρίνει τη συλλογή υπογραφών από πιστούς και χαρακτηρίζει «προϊόν παραπληροφόρησης» τις δηλώσεις που έχουν γίνει

«Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
Λίγα μόλις 24ωρα μετά την άφιξη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας του νέου Ιερέα μας Αρχιμανδρίτου π. Ευαγγέλου Υφαντίδη, τον οποίον τόσο εγώ όσο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου υποδεχθήκαμε με αισθήματα αγάπης, σεβασμού και τιμής, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να αναφέρω τα παρακάτω.

  1. Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων  Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανον για τον διορισμό και δευτέρου Ιερέως στον κεντρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Δύο Ιερείς σημαίνει διπλή εργασία για το πνευματικό καλό των πολυάριθμων πιστών που κατακλύζουν την Εκκλησία μας καθημερινά.
  2. Ως εκ τούτου κανένα δημοσίευμα και καμία ενέργεια (π.χ. συλλογή υπογραφών) δεν έχει την έγκριση την δική μου και των συνεργατών μου. Είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε δήλωση, σχόλιο ή ενέργεια η οποία αποτελεί προϊόν παραπληροφόρησης και έχει σαν αποτέλεσμα να βλάπτεται η Εκκλησία.
  3. Παρά το γεγονός ότι παρενέβην προσωπικώς προς αποκατάσταση της αληθείας, μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι συνεχίζονται σχολιασμοί οι οποίοι βρίσκονται μακράν της αληθείας και εν τέλει καταλήγουν να προσβάλλουν εμένα προσωπικά και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις.
  4. Τα παραπάνω τα αναφέρω με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου ως Έλληνα Ορθοδόξου Κληρικού και παρακαλώ εκ νέου όπως παύσει κάθε τύπος σχολιασμού και κάθε αντίδραση.

Καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής».

Με  τιμή,
Πρεσβύτερος Μιχαήλ Κωνσταντινίδης