Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Η Υγεία απαιτεί επίδειξη μέγιστης ευθύνης και αλληλεγγύης από πολιτεία και πολίτες

Διαβάστε το μήνυμα του Συλλόγου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου) εν μέσω πανδημίας

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εύχεται ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η ΥΓΕΙΑ ως θεματοφύλακας της ομαλότητας αναδεικνύεται αδιαμφισβήτητα και εμφατικά απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για τη φυσιολογική  εξέλιξη της ανθρωπότητας από την έναρξη της πανδημικής κρίσης.

Η Επιστήμη πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά «στρατεύθηκε» παγκοσμίως και με άψογη συνεργασία και μεθοδικότητα κατάφερε να μας εξοπλίσει με τα κατάλληλα «εφόδια»  για την πρόληψη, τη θεραπεία και αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα εμβόλια θα συμβάλλουν με τη δική μας συμμετοχή στην ανέγερση του ανοσιακού τείχους, που θα απομονώσει τον ιό και θα ελευθερώσει τον πλανήτη.

Η Υγεία το ύψιστο, αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό απαιτεί επίδειξη μέγιστης ευθύνης και αλληλεγγύης από πολιτεία και πολίτες.

Συνιστούμε υπομονή, επιμονή και τήρηση των υγειονομικών μέτρων στους πολίτες, ώστε να προφυλάξουμε ο ένας τον άλλον, μέχρι το όχι μακρινό τέλος της πανδημίας.

Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει την αξία της Υγείας παραμερίζοντας τα ανυπέρβλητα κόστη για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύσσωμη η Ιατρική Κοινότητα στηρίζει την Υγεία  μέσα στα Νοσοκομεία και Ιατρεία και απαιτεί το σεβασμό που της αναλογεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συναινεί στο κάλεσμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «για το χτίσιμο ενός πιο δικαίου και υγιέστερου κόσμου».

Η πρόεδρος
Αναστασία Αντωνίου
Ο γραμματέας
Αλέξιος Πολίτης