Ο Δήμος Καβάλας ευχαριστεί τον «Πειρατή» για το… ρεσάλτο του στη χερσόνησο της Παναγίας [βίντεο]

Τα εύσημα της Δημοτικής Αρχής στον Παναγιώτη Γεωργίου και το «Πειρατολόγιό» του που πέτυχε μία «εντυπωσιακή προβολή της Καβάλας»

Το τελευταίο «ρεσάλτο» του «Πειρατολογίου», της σειράς ταξιδιωτικών διαδικτυακών μίνι-«ντοκιμαντέρ» που επιμελείται και παρουσιάζει ο «πειρατής» Παναγιώτης Γεωργίου είναι αφιερωμένο στην παλιά πόλη της Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στη χερσόνησο της Παναγιάς και τη γραφική συνοικία της παλιάς πόλης.

Το βίντεο ήδη «μετράει» χιλιάδες προβολές στο YouTube αλλά και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ο Δήμος Καβάλας, σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «εντυπωσιακή προβολή της Καβάλας μέσα από το “Πειρατολόγιο”», ευχαριστώντας τον «Πειρατή»-παρουσιαστή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρει τα εξής: «Σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Καβάλας, στη “Χερσόνησο της Παναγιάς”, μας ξεναγεί το Πειρατολόγιο στο ολοκαίνουργιο ρεσάλτο του.

»Πρόκειται για ένα μαγευτικό οδοιπορικό από τα βράχια της χερσονήσου μέχρι το φρούριο της, μια βόλτα στα στενά σοκάκια της Παλιάς πόλης, με στάσεις και ιστορικές αναφορές στον Φάρο, στο Μουσικό τζαμί, το κονάκι του Μωχάμετ Αλί και άλλα σημεία αναφοράς της περιοχής.

»Η εξαιρετική αφήγηση του γνωστού σε όλους μας Πειρατή, τα εντυπωσιακά πλάνα, η πρωτότυπη σκηνοθετική προσέγγιση, καθώς και ο ιδιαίτερος τρόπος παρουσίασης της ιστορίας που κρύβουν τα μνημεία της πόλης μας, συνιστούν την καλύτερη διαφήμιση για την Καβάλα, σε μια περίοδο που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

»Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Παναγιώτη Γεωργίου για το γεγονός ότι μας συμπεριέλαβε στις πειρατικές του εξορμήσεις. Η Καβάλα ταξίδεψε σε όλη την επικράτεια και έγινε αντικείμενο θετικών σχολίων από χιλιάδες τηλεθεατές και χρήστες του διαδικτύου».

Δείτε το «Πειρατολόγιο» για τη χερσόνησο της Παναγίας: