Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων ομόρφυνε το χωριό με μικρά έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά [φωτογραφίες]

Μαθητές της 1ης Δημοτικού, κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στον κεντρικό δρόμο του χωριού

Η ιδέα για την δράση «Ζωγραφίζουμε τενεκέδες και Ανακυκλώνουμε»  γεννήθηκε πέρυσι τον Φεβρουάριο αλλά λόγω κορονοϊού υλοποιήθηκε φέτος. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων συγκέντρωσε τενεκέδες από τυρί ή λάδι και στην συνέχεια ζήτησε την βοήθεια των μελών του συλλόγου όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι της μετατροπής τους σε μικρά έργα τέχνης.

Η ιδέα υλοποιήθηκε σε δυο φάσεις. Στην πρώτη φάση ο σύλλογος έδωσε τενεκέδες, χρώματα και πινέλα στους μαθητές της Α’ τάξης του Δημοτικού  Σχολείου Φιλίππων και οι μαθητές στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων ζωγράφισαν τις βραχογραφίες Φιλίππων. Οι συγκεκριμένοι τενεκέδες κοσμούν το δρόμο μπροστά από το σχολείο.

Στην δεύτερη φάση δόθηκαν τενεκέδες σε μέλη του συλλόγου και κατοίκους του χωριού όπου με δικά τους υλικά δημιούργησαν πάνω τους σαν να ήταν καμβάδες ζωγραφικής με το δικό τους προσωπικό στυλ.  Στις 30 Ιουνίου με πολύ διάθεση φύτεψαν λουλούδια  και τοποθέτησαν τους τενεκέδες καθώς και βαμμένα ελαστικά αυτοκινήτου στον κεντρικό δρόμο δίνοντας ένα πιο παραδοσιακό χαρακτήρα. Στην δράση αυτή παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας  Κυριάκος Σταυρίδης.

Με την δράση αυτή ο σύλλογος κατάφερε να προωθήσει τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης αποδεικνύοντας με έναν ξεχωριστό τρόπο πως δεν πετάμε τίποτα. Εκτός από αυτό δόθηκε η ευκαιρία για δημιουργία και έκφραση μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής ενώ ταυτόχρονα ο δρόμος και γωνιές του χωριού απόκτησαν χρώμα με το χαμηλότερο κόστος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Καβάλας και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής Κυριάκο Σταυρίδη και τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων  Θόδωρο Παπαδόπουλο για την διάθεση των βαφών ασταρώματος και των λουλουδιών καθώς και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Θόδωρο Τοτό για την προμήθεια του χώματος. Επίσης ευχαριστεί τα μέλη του συλλόγου και τους κατοίκους του χωριού που ανταποκρίθηκαν αμέσως στην δράση.