Με το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου τίμησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητροπολίτης Στέφανος [φωτορεπορτάζ]

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας των Φιλίππων υποδέχτηκε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας στις Κρηνίδες, παρουσία Παναγιωτόπουλου, Αντωνιάδη και Μουριάδη

Στην πόλη της Καβάλας βρέθηκε από το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αρχικά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Καβαλιώτη οπλαρχηγού και αγωνιστή του 1821 Ιλαρίωνα Καρατζόγλου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας [διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες από την τελετή πατώντας εδώ].

Αμέσως μετά, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη πεζή στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης στην οδό Κύπρου εκεί όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμη Δημότης Καβάλας, σε εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας [διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ].

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Δημοτικό Μουσείο Καπνού Καβάλας όπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Παναγιώτη Αγγελίδη και ξεναγήθηκε στα εκθέματα που «μαρτυρούν» την καπνική «κληρονομιά» της Καβάλας από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού και «ψυχή» του Δημοτικού Μουσείου Καπνού Γιάννη Βύζικας [διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες πατώντας εδώ].

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, μετέβη στη χερσόνησο της Παναγίας με σκοπό να επισκεφτεί την Οικία-Μουσείο του Μοχάμεντ Άλι που ταυτόχρονα αποτελεί και την έδρα του Ερευνητικού Κέντρου MOHA στην Καβάλα [ρεπορτάζ και φωτογραφίες εδώ].

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας στις Κρηνίδες. Εκεί, έγινε δεκτή από τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλως & Θάσου κ. Στέφανο ο οποίος την τίμησε με το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου.

Ο κ. Στέφανος υποδέχθηκε εγκάρδια την κ. Σακελλαροπούλου και τόνισε ότι υπηρετεί με το θαυμαστό τρόπο τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την ενότητα των Ελλήνων σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο.

Στην αντιφώνησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ιδιαίτερη τιμή που της επιφύλαξε, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο προσυλιτισμός της Λυδίας στη χριστιανική πίστη σήμανε και την είσοδο του Ευαγγελίου στην Ελλάδα και η πόλη των Φιλίππων την πύλη μέσω της οποίας ο χριστιανισμός εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, διευρύνοντας και εκκαθολικεύοντας το περιεχόμενο του ελληνικού ανθρωπισμού. Η ρήση του Αποστόλου Παύλου προς τους Γαλάτες “οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ”, που προδιαγράφει μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, είναι μια θερμή διακύρηξη της αρχής της ισότητας πάνω στην οποία θεμελιώθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η σημερινή τιμή που μου κάνατε» υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου, «αποτελεί για μένα επιβεβαίωση αυτής της αρχής, η οποία βρίσκει την υπέρτατη έκφραση της στον μεν θρησκευτικό βίο, στην ευχαριστηριακή σύναξη της Εκκλησίας, στον δε πολιτικό στη δημοκρατία».

Το «παρών» στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της ΠτΔ στο Βαπτιστήριο της Λυδίας