Επί της ουσίας «ανεφάρμοστα» τα πλευρικά διόδια του Αγίου Ανδρέα

Οι ουρές των αυτοκινήτων αναγκάζουν τους υπαλλήλους της Εγνατία Οδός ΑΕ να «σηκώνουν» τις μπάρες κατά τις ώρες αιχμής

Από το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 οπότε και τέθηκαν σε λειτουργία τα πλευρικά διόδια στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα, όλα «έδειξαν» ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού θα είναι προβληματική, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Οι «ορδές» των λουόμενων που επιστρέφουν από τις παραλίες δυτικά του νομού Καβάλας και θέλουν να κατευθυνθούν προς την πόλη ή σε κάποιον άλλο προορισμό ανατολικά [πχ Δράμα ή Ξάνθη] είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα από το μόλις ένα ταμείο που υπάρχει διαθέσιμο για πληρωμή του αντιτίμου με μετρητά [η δεύτερη μπάρα είναι για όσους διαθέτουν e-Pass].

Οι ουρές που δημιουργούνται κάθε Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα φτάνουν τα μερικά χιλιόμετρα, ενώ η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει τα 10-15 λεπτά!

Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη εβδομάδα ένας συμπολίτης μας ο οποίος χτύπησε το κεφάλι του στην παραλία έπρεπε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Καβάλας, με το ασθενοφόρο όχημα να περιμένει, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου, περί τα 10 λεπτά…

Ήδη στη λειτουργία του πλευρικού σταθμού διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο εν μέσω θέρους έχουν αντιδράσει αρκετοί φορείς, ενώ ο Δήμος Παγγαίου έχει κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτη ταλαιπωρία», προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι άμεσα [διαβάστε σχετικά εδώ].

Το ίδιο «σκηνικό» ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων δεν θα μπορούσε να μην επαναληφθεί και στην «κορύφωση» του καλοκαιριού, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Αυγούστου 2021. Ωστόσο, αυτό που παρατηρήθηκε ήταν ότι, μόλις ο στενός παράδρομος που οδηγεί στην Εγνατία Οδό «γέμιζε» και η αναμονή ξεπερνούσε τα 10 λεπτά, οι υπάλληλοι της Εγνατία Οδός ΑΕ «σήκωναν» τις μπάρες έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση και… όποιος προλάβαινε, περνούσε δωρεάν, δίχως να πληρώσει αντίτιμο!