Κορονοϊός: 4 Καβαλιώτισσες 45-60 ετών διασωληνωμένες στη ΜΕΘ-Covid του Γενικού Νοσοκομείου

Αναλυτική η σημερινή «εικόνα» του ΓΝΚ: Πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid, πόσα τεστ έγιναν, πόσα «βγήκαν» θετικά

Παρά τη σταθερά αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων καθημερινά στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας [δείτε αναλυτικά τα νούμερα της τελευταίας περιόδου πατώντας εδώ] το Νοσοκομείο μας φαίνεται να «αντέχει» στην πίεση, παρουσιάζοντας μία σχετικά καλή «εικόνα» σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες αλλά και τις διασωληνώσεις ασθενών με Covid-19.

Μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Αυγούστου 2021 στην «κορονο-κλινική» του 5ου ορόφου [διαθέσιμες κλίνες=42] νοσηλεύονταν 26 άτομα, με τους 3 να αναμένονται να λάβουν εξιτήριο εντός της ημέρας.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid του ΓΝΚ διαθέτει αυτήν τη στιγμή 4 κλίνες οι οποίες είναι όλες «κατειλημμένες», αφού διασωληνωμένες νοσηλεύονται σε αυτή τέσσερις [4] γυναίκες Καβαλιώτισσες, ηλικίας από 45-60 ετών περίπου.

Το γεγονός ότι η ΜΕΘ-Covid του Νοσοκομείου μας είναι «γεμάτη», σημαίνει ότι σε περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας χρειαστεί να διασωληνωθεί, θα πρέπει να διακομιστεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όμορου νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά τους καθημερινούς ελέγχους [Μοριακά τεστ κορονοϊού] που διεξάγει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, από τα 119 δείγματα που ελέγχθηκαν, θετικά «βγήκαν» τα 23.