Καβάλα: Σχολές Γονέων παιδιού και εφήβου με τον «τρόπο» του Άντλερ

Διαβάστε πώς μπορείτε να συμμετέχετε με στόχο να εδραιώσετε μία θετική ατμόσφαιρα στην οικογένειά σας

Το Κέντρο Μελέτης Αντλεριανής Θεωρίας διοργανώνει, στην πόλη της Καβάλας, Σχολές Γονέων παιδιού και εφήβου. Οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά 14 δίωρων συναντήσεων, θα εξοικειωθούν με τις αρχές της αντλεριανής ψυχολογίας, ώστε να ενδυναμωθούν στον γονεϊκό τους ρόλο.

Ο Alfred Adler έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας προσέγγισης που βελτιώνει τη δυναμική της οικογένειας και βοηθάει τα μέλη της να αισθάνονται επαρκή και σημαντικά. Ξεκινώντας από την πεποίθηση ότι ένα παιδί που αναπτύσσει αρνητικές συμπεριφορές είναι ένα αποθαρρυμένο παιδί, η αντλεριανή προσέγγιση εισηγείται τις αρχές της άνευ όρων αποδοχής με την παράλληλη θέσπιση υγιών ορίων, της ισοτιμίας, της ενθάρρυνσης, και του κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η οικεία βιβλιογραφία προτείνει στρατηγικές επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων που συμβάλλουν στην εδραίωση μιας θετικής ατμόσφαιρας μέσα στην οικογένεια.

Ο Alfred Adler

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα που παίρνουν αποφάσεις, όντα των οποίων ο κυριότερος σκοπός στη ζωή είναι να ανήκουν. Καθένας από μας παλεύει συνέχεια για να ανήκει και να διατηρήσει μια θέση όπου θα νιώθει πως είναι κάτι. Και για το παιδί, το πιο ισχυρό κίνητρο είναι η ανάγκη του να ανήκει, να είναι κάτι.

Το αίσθημα της ασφάλειας ή η έλλειψη του εξαρτώνται από το αίσθημα ότι είναι ή δεν είναι κάτι μέσα στην ομάδα. Αυτή είναι η βασική του απαίτηση. Ο σκοπός του, μέσα από ό,τι κάνει, είναι να βρει τη θέση του. Τι συμβαίνει όταν δεν καλύπτεται αυτός ο σκοπός; Το παιδί θα βρει τον τρόπο να είναι κάτι, είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο.

Η θεωρία του Alfred Adler στηρίζεται στο ότι ο άνθρωπος θέλει από τη βρεφική του ηλικία να ανήκει κάπου. Και αυτήν τη θεωρία μελετάει το Κέντρο στην Καβάλα.

Info

Το Κέντρο Μελέτης Αντλεριανής Θεωρίας είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας και γι’ αυτό το ετήσιο κόστος συμμετοχής στις σχολές ανέρχεται σε 65€.
Έναρξη Σχολών: 18 Οκτωβρίου 2021
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Βίκυ Τρυφωνίδου
Τηλ. επικοινωνίας: 693 685 5538