7ο Γυμνάσιο Καβάλας: Έλλειψη καθηγητών Ειδικής Αγωγής. Προβληματική η λειτουργία του Τμήματος Ένταξης

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απευθύνουν έκκληση για λύση στο πρόβλημα - Ενήμερος και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας - Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κινητοποίησης

Μία σοβαρή δυσλειτουργία παρουσιάστηκε φέτος στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας. Για πρώτη φορά στα χρονικά, στο σχολείο ο αριθμός των μαθητών του Τμήματος Ένταξης στην Α΄ Τάξη ανέρχεται στους… 16, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά, όπως προβλέπεται και όπως πρέπει, το Τμήμα Ένταξης!

Στο σχολείο έχουν τοποθετηθεί μόλις δύο καθηγητές Ειδικής Αγωγής και, όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του 7ου Γυμνασίου, «υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία στην ομαλή λειτουργία του τμήματος ένταξης και στην πραγματοποίηση όλων των μαθημάτων που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα».

Ήδη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου οργάνωσε μία συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας Απόστολο Βαγενά έτσι ώστε να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.

Στη συνάντηση ήταν «παρών» ο Διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Καβάλας Παναγιώτης Κιλικιάν και οι καθηγήτριες της Ειδικής Αγωγής. Ο Προϊστάμενος ενημέρωσε ότι υπάρχει έλλειψη καθηγητών Ειδικής Αγωγής και σε άλλες σχολικές μονάδες και ότι έχουν ζητηθεί αναπληρωτές οι όποιοι και… αναμένονται!

Το σχολείο «ζητάει» την τοποθέτηση τουλάχιστον ενός ακόμη εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, ενώ δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον και το ενδεχόμενο κάποιου είδους «κινητοποίησης», έτσι ώστε να δοθεί μία λύση από το αρμόδιο Υπουργείο.