Η Καβάλα πίνει… «ροζ» και ενημερώνεται για τον Καρκίνο του μαστού

Μια ιδέα του Αντιδημάρχου Λεωνίδα Παππά και της ψυχολόγου Στέλλας Αργυρίου: Τα καταστήματα εστίασης της πόλης σερβίρουν το κοκτέιλ «Pink Ribbon» και ενισχύουν τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου

ΟΟκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και η ροζ κορδέλα «βάφει» τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ανά τον κόσμο και σχετίζονται με τον συχνότερο τύπο καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες όλων των ηλικιών.

Η Καβαλιώτισσα Στέλλα Αργυρίου –η οποία έχει νοσήσει από τον καρκίνο του μαστού και έχει βγει νικήτρια– εδώ και μήνες ετοιμάζει μία καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, μια καμπάνια που θα «τρέξει» και στην Καβάλα με μία σειρά από δράσεις.

Ήδη η αρχή έγινε με τη δημιουργία και κυκλοφορία του «ειδικού» μεταξωτού μαντιλιού “MITOS” σε συνεργασία με την γκαλερί της MANTILITY [διαβάστε περισσότερα εδώ] και με το «ροζ Gala» που διοργανώθηκε «Στου Σαρρή» στη Νέα Ηρακλίτσα με μεγάλη επιτυχία [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ].

Για την επόμενη δράση, η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης Στέλλα Αργυρίου συνεργάστηκε με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Λεωνίδα Παππά. Με τη συνδρομή του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, στα καταστήματα εστίασης της πόλης για όλο τον μήνα Οκτώβριο θα σερβίρεται ένα «ειδικό» κοκτέιλ που ονομάστηκε “Pink Ribbon” [ροζ κορδέλα].

Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη προσπάθεια αφύπνισης και ενημέρωσης για τον Καρκίνο του μαστού θα διατεθούν στον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας.