Η Καβάλα τιμά την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα

Από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού που θα ξεκινήσει με ομιλίες στα σχολεία και θα κορυφωθεί με την κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Παύλου Μελά στο πάρκο Ηρώων Καβάλας

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, έκανε γνωστό με ανακοίνωση της η Αντιπεριφέρεια Καβάλας. Οι εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στα σχολεία της Καβάλας θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 του μηνός, θα είναι οι εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του Νομού, από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου της 17ης Οκτωβρίου 2021.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του Νομού, κατά τις βραδινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου 2021.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

08:00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
09:50: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.
10:15: Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου και ομιλία από τον Αλέξανδρο Γούλα, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας.
11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά στο πάρκο Ηρώων Καβάλας προς τιμή των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας και άλλους φορείς.
Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
18:30: Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, για τον Μακεδονικό Αγώνα, με μέριμνα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων των σχολείων.